Blues-rock band Sweet Mary Jane in muziekcafé Soigné

Op zondagmiddag 24 maart speelt van 16.00 tot 18.00 uur de blues-rock band Sweet Mary Jane in muziekcafé Soigné.

Sinds de oprichting in 2014 heeft Sweet Mary Jane als power trio een kleine 500 shows gedaan in heel veel zalen in Nederland, Duitsland en België. Dit trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de Blues-Rock gitaarhelden. Met enkele nummers van Rory Gallagher en Thin Lizzy wordt ook de Ierse oorsprong van Sweet Mary Jane niet vergeten.

In 2018 is het album Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs lokale radiostations. Om de afgelopen 3 jaar met muziek bezig te blijven heeft Fred van Willigen pakweg 200 songs opgenomen op zijn zolderkamertje. Voor de liefhebbers zijn deze te vinden op de Sweet Mary Jane en Fred van Willigen Facebook pagina’s. Inmiddels is ook part two van Underwater World uitgebracht.

Sweet Mary Jane heeft dus niet stil gezeten sinds het laatste bezoek aan Egmond-Binnen en er is met nieuw bloed in de band aan een nieuw repertoire gewerkt. Naast eigen werk is er nog meer aandacht voor de Blues, met name van Junior Wells, Howlin Wolf, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Skip James en Albert King. Natuurlijk allemaal in dat heerlijke Sweet Mary Jane jasje. Meer info is te vinden op http://www.facebook.com/SweetMaryJane.nl.

Kortom: liefhebbers van blues-rock muziek komen 24 maart van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen.

De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

Advertentie

Laat een antwoord achter

×