Zelfgemaakte alpenhoorns klinken in de Egmonden

20 november 2023 | Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Kunst & Cultuur

Joop Lemmink speelt normaal samen duetten met Wim Hilbers …..Oefenen maandelijks in de OK Kerk in Egmond Aan Zee. Beide blazers zijn na het maken van een Midwinterhoorn op het idee gekomen om zelf een Alpenhoorn te bouwen. Het uitgangspunt hierbij was een hoorn te bouwen zoals die ook in Zwitserland en Oostenrijk gemaakt wordt. De hoorn is gebouwd uit verschillende onderdelen en bestaat uit drie gelijke delen van ongeveer 120 cm: de hand-, de middel- en de bekerpijp. Het hout is van inlands esdoornhout uit Egmond en Friesland. De verbindingen van de drie pijpen zijn zodanig gemaakt dat zij vloeiend doorlopen en wel zo dat er geen verdikkingen te zien zijn. De afmetingen, zoals het verloop van de buizen, de wanddikte, de vormen van de beker ed. moeten voldoen aan een aantal natuurkundige wetten om een ‘zuivere’ klank voort te kunnen brengen. De totale lengte is 360 cm. Hierdoor is hij in ‘F’ gestemd. De hoorn heeft geen kleppen of ventielen. Door een juiste lipspanning bij de bespeler kunnen er ca. 12 redelijk zuivere natuurtonen gespeeld worden. Het vergt veel oefenen en geduld om een mooie melodie te spelen,…… Kortom: komt dit zien én vooral: hóren. Inmiddels zijn er 5 Alpenhoorn spelers bij gekomen om het spelen onder de knie te krijgen.

Wij spelen samen op vrijdag 24 november alpenhoorn afwisselend met het Kerk koor in de RK Kerk Egmond a/d Hoef tijdens de Fjoertoer.
Tussen 19.00 en 21.00 uur.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Vincent Beentjes slaat toe

Vincent Beentjes slaat toe

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×