singer/songwriter Rob van der Plas alias Hurryman in muziekcafé Soigné

Op zondagmiddag 21 april komt singer/songwriter Rob van der Plas alias Hurryman van 16.00 tot 18.00 uur in muziekcafé Soigné spelen.

Hurryman is liedjesschrijver Rob van der Plas en hij draait al even mee. Begin jaren ’80 trok hij met The Spivs volle zalen, een band die vooral ‘wereldberoemd’ in Noord Holland was. De band viel uit elkaar, waarna hij met de gitarist King’s Cross oprichtte, dat na een optreden in de Melkweg uit elkaar viel. Rob besloot alleen door te gaan. Solo onder de naam Hurryman, brengt hij eerst een cassette (1993) en vervolgens een cd (Collection 1996) uit. Deze werden beide zeer goed ontvangen en de cd werd een week lang gedraaid door Henk Westbroek. Hurryman wordt een band en treed een aantal jaren lokaal op. De interesse in popbandjes blijkt begin 2000 beperkt en na een tijdje wordt het weer stil. Tot hij in 2010 Sooi van der Laan ontmoet. Met deze ex zangeres van de zweeds Amerikaanse band The Miscellaneous, richt hij Hurrymania op. Al snel werd dit een acoustisch trio en later een duo. Opvallend door de mooie, donkere songs met sterke Scandinavisch invloeden. Er verschijnt een mini-cd en later een album, dat pas na het uiteenvallen van het duo uitkomt en dus in stilte verdwijnt….

En nu? Hurryman doet wat hij het liefste doet, liedjes zingen vanuit zijn ziel. Ooit bestempeld als acoustische Anti-folk, gaan de meeste songs over verlies en verlangen. Maar bij Hurryman gloort er altijd hoop, de depressie trekt voorbij, de melodieën blijven hangen. Natuurlijk zijn er invloeden, denk aan Lennon, Bowie, Madrugada, Neil Young, Television, Magazine, The Only Ones, Beatles, Daniel Lanois en al die bekende en onbekende muzikanten.Gelukkig wel. Waar zou ik zijn zonder ze? Dank! Www.hurrymanmusic.nl bandcamp: hurryman.bandcamp.com

 

Kortom: liefhebbers van mooie akoestisch begeleide liedjes komen op 21 april van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen.

De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

 

 

Advertentie

×