Bevrijdingsvuur-estafette Wageningen-Egmond 2024

24 april 2024 | Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Herdenking

Ook dit jaar zal ‘Team Egmond’ het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar de Egmonden brengen. ‘Team Egmond’ bestaat uit negen atleten en vijf begeleiders (chaufeurs, kaartlezers en fietsers) allen afkomstig uit de drie Egmonden.

Nadat het team, verdeeld in de drie kernen, de herdenking op zaterdag 4 Mei heeft bijgewoond, vertrekken zij met twee negen-persoons busjes naar Wageningen. Daar wordt ’s nachts om twaalf uur na de diverse plechtigheden bij Hotel de Wereld het bevrijdingsvuur ontstoken, waarna de ploegen van start gaan.

De startvolgorde wordt bepaald door het totaal te lopen kilometers, de ploegen die het verst moeten mogen als eerste van start. ‘Team Egmond’ heeft zo’n 135 kilometer te overbruggen en zal starten om 01:10 uur.

In Wageningen zal ook burgemeester Lars Voskuil aanwezig zijn om de ploeg te zien starten en aan te moedigen. De lopers lopen in estafettevorm steeds één kilometer en de route gaat o.a. via Veenendaal, Amersfoort, langs paleis Soestdijk, Hilversum en vervolgens langs Weesp, Driemond en Diemen, door Amsterdam langs de Watergraafsmeer naar het Centraal Station, vandaar naar Amsterdam West, met de pont naar Zaandam, waarna de laatste kilometers gaan via Nauerna, Assendelft, Heemskerk, Castricum en Bakkum naar de Egmonden.

De geschatte aankomsttijden in de Egmonden zullen zijn:

Egmond-Binnen
bij het monument aan de Abdijlaan in Egmond Binnen om 13:30 à 13:45 uur

Egmond aan den Hoef
bij de r.k. kerk aan de Herenweg om 14:00 à 14:15 uur

Egmond aan Zee
bij het monument om 14:15 à 14:30 uur.

Bij de monumenten zal het bevrijdingsvuur ontstoken worden door één van de atleten, in Egmond aan Zee zal dat samen zijn met burgemeester Lars Voskuil samen met de kinderburgemeester.

Het Team hoopt op veel belangstelling bij de ontvangst in de drie Egmonden.

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×