Vlaggenschip VV Egmond Heren Zondag 1 Kampioen

22 april 2024 | Verenigingsnieuws, VV Egmond

Wat verwacht werd is nu zeker. De fusieclub van de drie Egmonden is officieel kampioen van de derde klasse KNVB West 1 3B. De thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix vormde niet echt een probleem. De afgetekende 4-0 had nog veel hoger uit kunnen vallen, ware het niet dat Nick van der Veer, de keeper van Alcmaria een zeer goede dag had. Het publiek, op sommige plekken drie rijen dik genoot van de galavoorstelling van vandaag.

Egmond begon zo te zien wel wat zenuwachtig, maar dat duurde ongeveer een kwartier. In dat kwartier was Alcmaria gelijkwaardig aan de kampioensploeg van trainer Rob Hersche. Daarna begon Egmond al beter te voetballen en kwam Alcmaria er niet meer aan te pas. In de vijftiende minuut nam Wesley Hof de bal aan op links, zijn harde voorzet ging voor doel langs zonder dat iemand hem raakte. Een minuut later scoorde de gedreven en goed voetballende Tom Groot bijna de openingstreffer. Zijn schot met links ging een halve meter over. Weer een paar minuten later kopte Wesley Hof een voorzet van Patrick Jaspers op doel, van der Veer maakte er een corner van. Ook een prachtige pass van Jeffrey Klijbroek een paar minuten later wist Jordin Koel goed te raken, maar wederom geen doelpunt. In de 25ste minuut was Alcmaria bij een tegenstoot ook niet trefzeker, een hard schot ging een halve meter naast. In de 27ste minuut vond dan wel de voorbode van de 1-0 plaats. Een zeer goede actie van Tay Tervoort, hij ging drie man voorbij, eindigde met een pass op Daan Groot. Die hield de bal even vast en passte hem weer door op de doorgelopen Tay. Een verdediger van Alcmaria onderbrak zijn aanvallende actie door hem neer te leggen. Scheidsrechter Petitjean legde de bal op de stip. Wesley Hof benutte deze buitenkans door de bal links van de keeper te schieten. De ban was gebroken en de 1-0 een feit.

Na een half uur een prachtig schot van Mike Twisk, maar Nick van der Veer stond weer op zijn plek. Twee minuten later ging Rodriguez Campos van Alcmaria heel goed door, maar de ingreep van Jordy Kruijff was uitstekend. Keeper Joey Levering hoefde verder niets te doen. Even later wel toen hij een kopbal van Max Bakkum pareerde. Bij de volgende Egmondaanval schoot Daan Groot net over. Vijf minuten later werd het 2-0. Wesley Hof ving een bal op zijn borst op, ging langs een paar verdedigers door tot de achterlijn en zijn korte pass werd ingetikt door de meegekomen Finn Schaller. Finn was voor Mike Twisk in het veld gekomen. Mike scheurde tijdens een normaal duel de kruisbanden van zijn linkerknie. Domme, domme pech. Niet heel lang geleden was hij er al een hele tijd uit met zijn rechterknie. De traan in de titel van dit verslag staat er dus niet voor niets. Overigens geldt de traan dan ook voor meer zwaardere blessures dit seizoen (Barry Koppes, Tico Tervoort, Stan Zwartkruis). Egmond bleef sterker tot de rust, maar de stand bleef 2-0.

Na de pauze bleef Egmond de betere ploeg en het spel vond voornamelijk plaats op de helft van Alcmaria. Een mooi schot van Daan Groot werd onschadelijk gemaakt door Nick van der Veer, een bal van Jordin Koel richting de korte hoek ging net naast. In de 29ste minuut raakte een vlammend schot van Tay Tervoort de lat. De bal belandde even daarna bij Jordin Koel, die voorgaf op Finn Schaller. Finn maakte zijn tweede vandaag en de derde voor Egmond.

Na ruim een half uur wisselde trainer Rob Hersche weer. Pim Belleman en Jordin Koel verlieten het veld en Jeffrey Kruijff en Sam Bruschke kwamen er in. Niet veel later was het Jeffrey Kruijff die al snel voor de 4-0 zorgde. Een pass vanaf links van Wesley Hof had de op snelheid liggende Jeffrey bereikt. Zijn schuiver was keeper Nick van der Veer te machtig. Alcmaria kwam daarna nog twee keer dicht bij het Egmonddoel. Eerst een mooie redding van Joey Levering op een evenzo mooi schot van Nick Kleefman. Daarna stond Joey weer op de goede plek bij een zwak schot van Rodriguez Campos (voorzet Timo Weel). Ongeveer tien minuten voor tijd raakte Jeffrey Klijbroek met een prachtig geplaatst schot de paal. Finn Schaller stuitte in de nasleep van deze aanval op de keeper. Daarna mochten Tico Tervoort en Job Zentveld terecht ook nog wat minuten maken in de kampioensploeg. Na twee minuten blessuretijd vond scheidsrechter Petitjean het welletjes en zijn fluitsignaal werd met heel veel gejuich onthaald door het veelkoppige publiek. In dit seizoen was meermalen gebleken dat de club uit Egmond de terechte kampioen zou worden. En vandaag werd iedereen, die op wat voor manier dan zijn bijdrage had geleverd, in dit kampioenschap betrokken. Volgend jaar maken de Egmonders hun opwachting in de tweede klasse. De tegenstanders zijn gewaarschuwd.

 

Kijk via deze link naar de foto’s van de voorwedstrijden: https://photos.app.goo.gl/6jxzZLRDnXshTBfL7

Kijk via deze link naar de foto’s van de kampioenswedstrijd zelf: https://photos.app.goo.gl/VWKXjw3Fy3wyNuNw9

Kijk via deze link naar de foto’s van de huldiginghttps://photos.app.goo.gl/pTEgR3ZwoibiX4hFA

Kijk via deze link naar de foto’s van het feesthttps://photos.app.goo.gl/Qz7S3gMQMu5uhxaE7

(Foto’s: Monica van Hemert) 

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×