The Monkeys in muziekcafé Soigné

Op zondagmiddag 7 april  speelt een van de oudste bands van Nederland The Monkeys van 16.00 tot 18.00 uur in muziekcafé Soigné.

The Monkeys is een Noord-Hollandse popgroep, welke door een paar vrienden uit Egmond-Binnen is opgericht in 1965. Daarmee behoren zij tot een van de langst bestaande bands in Nederland. Vanaf het begin ligt de focus op muziek van The Shadows, Rolling Stones, Them, The Kinks, The Beatles, CCR en andere destijds wereldberoemde bands. The Monkeys zijn tot eind jaren zestig populair in het provinciale zalencircuit. Maar omdat de muziekstijl in de dancings rond die tijd verandert naar disco en de vraag naar beatgroepen minder wordt, is toen besloten om een tijdje te stoppen met optredens.

Maar de mannen zijn wel al die tijd doorgegaan met muziek maken. Ze hebben los van elkaar in diverse andere bands gespeeld, maar hebben altijd contact met elkaar gehouden en ook wel samen als The Monkeys opgetreden bij speciale gelegenheden.

Op 12 september 2015 hebben zij het 50-jarig jubileum van de band groots gevierd in het Wapen van Egmond, de plek waar destijds hun allereerste optreden plaats vond. Vele fans van het eerste uur waren daarbij aanwezig en werden mee teruggenomen naar de roemruchte zestiger jaren.

Inmiddels spelen zij weer full-time samen als The Monkeys en zorgen ervoor dat de sound van de zestiger jaren springlevend blijft. En omdat zij nog steeds spelen op de manier zoals dat toentertijd gebruikelijk was, dus met hun eigen back-line zonder PA, klinkt de muziek van The Monkeys zeer authentiek. Het is steeds weer verbazingwekkend hoe ze er als band, met slechts vier man (!), in slagen de juiste sound neer te zetten.

Hun vertolking van de gitaarmuziek van The Shadows is top, maar ook de andere nummers van hun repertoire mogen er zijn. Stuk voor stuk grote hits uit de zestiger jaren. Het zestiger jaren repertoire is zeer uitgebreid en soms wordt er een uitstapje gemaakt naar recentere muziek, zoals oa van Queen, R.E.M. of Chris Isaak.

En omdat ze uitsluitend muziek maken als vrijetijdsbesteding, zal de prijs geen probleem zijn.

Bandleden:
Nico Apeldoorn: basgitaar en zang.
Cock van Denzen: sologitaar en zang.
Cees Verhoogt: drums en zang.
Johan Kool: slaggitaar en zang.

 

Kortom: liefhebbers van classic rock muziek komen 17 maart van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen.

De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

Advertentie

×