Zingen met een intentie

26 juni 2024 | Evenementen, Welzijn, Zomerkamp

Zondagmiddag 23 juni genoot een zaal vol publiek in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef van het zomerconcert van vocalgroup Erato. Begeleid door een vierkoppig combo, maakten de ongeveer 24 zangers en zangeressen een vrolijk bewegend entree met een Zuid Afrikaans lied. De sfeer was direct feestelijk en zomers.

Erato had zich duidelijk terdege voorbereid op deze middag. Gezegd moet dat het geheel kundig werd geleid door dirigent Pieter Ignatius. Een avontuurlijke dirigent, die niet de weg van de minste weerstand kiest. Voor dit programma is een hoop werk verricht, met passie tijd gestoken in pittige arrangementen. Het combo, bestaande uit Theo Dekker – keyboard, Tom Min – drums, Walter Jonker – gitaar en Walter Tromp – basgitaar, had vooral vanwege de up-tempo songs een flinke meerwaarde.

Na nog wat anderstalige songs, hoorden we oa Tears in Heaven en het romantische All of Me. Het verraste en ontroerde. Wie op het programmablad Old and Wise van Alan Parson Project had zien staan, voelde onvermijdelijk een bepaalde verwachting. Dat het niet te hoog gegrepen was, werd bewezen. De expressieve stukjes zang – een arrangement met vier solo-partijen – verlangt van elke zanger muzikaliteit. Goed gedaan! Voor de pauze werd afgesloten met de ballad Always Remember Us This Way. Heerlijk, deze verliefde tekst.

Na de pauze werd vrolijk het nostalgische Love is All gezongen. Het publiek wiebelde mee op de stoelen. Waar het up-tempo betreft, heeft het koor laten horen over een solide klank te bezitten. Dat is hoorbaar in met name California Dreamin’ en Super Trouper. Als het fijn zingt, klinkt het ook direct dynamischer en beter afgewerkt. Als toegift mogen we een tweede maal genieten van de Banana Boat Song. En omdat de twee solisten er een theatraal gebeuren van maakten, was er weinig nodig ons te laten participeren.

Met de opbrengst van het concert, levert Erato via Welzijn Bergen een bijdrage om meer kinderen in de gemeente Bergen de mogelijkheid te geven op vakantie te gaan. Voor sommige gezinnen is vakantie niet vanzelfsprekend, Welzijn Bergen organiseert zodoende jaarlijks leuke activiteiten en deze zomer staat een zomerkamp in de Schoorlse Duinen gepland. Een prachtig doel om voor te zingen, dank aan Erato. De opbrengst bedraagt 615,- Een geweldig bedrag!

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×