Walter van Kuilenburg steelt mogelijke winst

11 juni 2024 | KP Biking, Sport

Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft op een wel heel twijfelachtige manier de zege behaald in de tiende rit voor het OIT mountainbike klassement. Een sterk gezelschap had zich aangemeld voor deze wekelijkse donderdagavond meeting in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburg om elkaar het vuur aan de schenen te leggen.

Lang was onzeker wie aan het langste eind zou gaan trekken. Een driemanschap onder leiding van Vincent Beentjes, gevolgd door Wout Bakker en Walter van Kuilenburg waakzaam en eenvoudig in het wiel, deden hun best zich verder af te scheiden van de rest met wel de opmerking, dat al het werk werd gedaan door Beentjes. Eenmaal uit het zicht van de anderen, liet het zich aanzien, dat de mannen van de equipe van Alwin Hes, anoniem buiten de koers aanwezig, het met elkaar op een akkoordje gingen gooien en het op de laatste omloop lieten aankomen hoe de uitslag zou gaan worden. Maar tegen half koers, juist op het ogenblik dat het trio de op de laatste positie rijdende Piet Veldt zou gaan passeren, bood de altijd galante inwoner van Akersloot die gelegenheid aan leider Beentjes. Bij deze stuurbeweging raakte Beentjes in de kant, waarbij hij normaal in het wiel van zijn metgezellen zou kunnen gaan aansluiten. Maar het tegendeel werd heel anders, omdat Van Kuilenburg en Bakker elkaar inseinden en het commando “gas geven” gaven. Vincent Beentjes had daardoor het nakijken en ondanks verwoede pogingen terug te komen, zijn hoofd in de schoot wierp en het bijltje er bij neergooide. Opvallend veel toeschouwers vonden dit geen manier van doen voor renners uit een ploeg en zo met elkaar omgingen. Insiders echter, juichten deze manier van koersen toe onder de noemer “andere tijden, zijn weer tijden”. Renners zijn gelijk als olifanten, die ook niets vergeten. Het toont de onderlinge rivaliteit door elkaar scherp houden en het in de toekomst mogelijk weer recht te zetten. In de eindfase wist Walter van Kuilenburg zich nog duidelijk af te scheiden van ploeggenoot Wout Bakker, die voor Vincent Beentjes wist binnen te komen.

Uitslag heren:
1. Walter van Kuilenburg Akersloot
2. Wout Bakker Heiloo
3. Vincent Beentjes Castricum
4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
5. Barry Schrama Akersloot
6. Ruud Leegwater Sint Pancras
7. Piet Veldt Akersloot

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×