Walter van Kuilenburg ontsnapt en wint

17 mei 2024 | KP Biking, Sport

Walter van Kuilenburg uit Akersloot is er op imponerende wijze met de zege van door gegaan in de wekelijkse donderdagavond mountainbike wedstrijd in Akersloot om de OIT cup. Eindelijk een grote opkomst voor de strijd op Sportcomplex de Cloppenburch, waar in de slijtageslag over een uur ook wat uitvallers door uiteenlopende voorvallen te bespeuren waren. Wout Bakker was de eerste die het lontje van wat vuur voorzag en niet Ron Boendermaker zoals gewoonlijk en een ander plan in zijn hoofd leek te hebben door vooralsnog rustig te starten. Het antwoord op Bakker kwam van Vincent Beentjes, gevolgd door Walter van Kuilenburg en Boendermaker. Laatst genoemde bleek goed voorbereid deoor met twee mountainbikes achterop zijn auto Akersloot te bezoeken, hetgeen wat moois leek te voorspellen. Eenmaal gestart stapte Boendermaker, om wat voor reden dan ook, vrij vlot over op zijn gereedstaande tweede fiets, waarop hij normaliter reed. Dit werd geen succes, want een flinke schuiver maakte een einde aan ook dit avontuur. Na veel gemopper met de woorden, dat zijn toekomst meer ligt in lange rechte stukken over het strand van de Noordzee, leek dit het einde te zijn van zijn loopbaan op het parcours aan de boorden van het Uitgeester- Alkmaardermeer. Bijna tegelijkertijd met dit schijnbare definitieve afscheid van Boendermaker, wist Walter van Kuilenburg, na ruim een kwartier in het wiel te hebben vertoefd van Vincent Beentjes en inmiddels Wout Bakker naar plek drie was verwezen, zich te verlossen van zijn gangmaker en vervolgens met een verschil van een halve minuut voorsprong op Beentjes te zegevieren. In de periode daarvoor was er in het rennersveld een grote schoonmaak geweest, wat begon met de voornoemde Boendermakers act, daarna het lek rijden van Barry Schrama, vervolgens de kettingbreuk bij Alwin Hes en tenslotte nog het in de laatste omloop uitstappen van de ingestorte Bas Groos door een fatale hongerklop. Positie was de zege van Yvonne Zomerdijk bij de vrouwen

Uitslag heren:
1. Walter van Kuilenburg Akersloot
2. Vincent Beentjes Castricum
3. Wout Bakker Heiloo
4. Michel Belleman Heiloo
5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef

Uitslag Dames:
1. Yvonne Zomerdijk Limmen

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders

×