VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

22 juni 2024 | Egmond Binnen, Sport, VV Egmond

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het nieuwe multifunctionele sportcomplex aan de Hogedijk 4, Egmond-Binnen.

 

Motie van Feest
Raadslid Ron Karels had een motie van feest  ingediend om stil te staan bij de enorme hoeveelheid energie en tijd welke door “het team” van de vele commissie- en bestuursleden van VV Egmond, in nauwe samenwerking met de projectleider, ambtenaren en de wethouder vanuit de gemeente zijn geleverd om dit noodzakelijke sportcomplex in de Egmonden te realiseren. Om de overwinning van “het team” te vieren, werd de binnenring van de raadszaal symbolisch door Karels tot “kleedkamer” benoemd. Daar stond gebak voor alle “spelers”, om de gezamenlijke overwinning van het nieuwe VV Egmond complex te vieren, tijdens een korte schorsing van de officiële raadsvergadering.  Een enorm fijne pluim en blijk waardering voor alle “spelers”.

In de ontspannen “kleedkamer” sfeer roemde wethouder Wiesehahn en projectleider Vincent Quist de constructieve  en prettige samenwerking tussen de gemeente en de vele VV Egmond vrijwilligers. Raadsleden complimenteerden de transparantie van het gehele proces en de tomeloze inzet van alle “spelers”, met name de doorzettingskracht na de diverse tegenslagen in het fusie- en realisatietraject, wat al ca. twintig jaar speelt.

Het bestuur van VV Egmond had nog een verrassing voor wethouder Wiesehahn. Hij ontving, als dank voor zijn inzet als “aanvoerder”, een officieel selectieshirt van VV Egmond. Hij was zichtbaar trots op “zijn” Nr21 shirt.

De saamhorige sfeer symboliseerde het “Team”, ofwel ”Together Everyone Achieves More”

De fusie van de drie lokale voetbalverenigingen in de Egmonden en het nieuwe toekomstbestendige sportcomplex zijn essentieel is voor het behoud van voetbal in Egmonden. Met meer dan 1.100 leden biedt VV Egmond aan de Hogedijk een centrale sportieve thuisbasis voor jong en oud, dames en heren op alle niveaus.

Realisatieproces multifunctioneel en duurzaam sportcomplex

Het bestuur en de vrijwilligers van VV Egmond hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt met de gemeente Bergen en andere partijen om tot afronding en financiering van de bouwplannen te komen. Daar is een voorkeursvariant uitgekomen die voorziet in de bouw van een duurzame accommodatie met tribune. Het nieuwe sportpark krijgt vijf voetbalvelden: vier van gras en één van kunstgras. De kantine en kleedkamers komen in het midden, zodat alles dicht bij elkaar is. Dit maakt het makkelijk voor iedereen om elkaar te ontmoeten en samen te komen. Er zijn maatregelen onderzocht om de verkeersveiligheid te verbeteren en de risico’s die horen bij de spuitzones van de bollenteelt te matigen. De ingang van het park ligt dicht bij de parkeerplaatsen, wat het makkelijk maakt om het sportpark te bereiken.

Maatschappelijk belang
Er zijn gesprekken met buurtcoaches en meerdere lokale maatschappelijke partijen om de sociale impact van het sportcomplex te vergroten. Deze inspanningen zorgen ervoor dat het nieuwe complex een centrale plek wordt voor ontmoeting en maatschappelijke (buitensport) activiteiten in de Egmonden.

Voetbal je fit voor senioren, mannen én vrouwen is in oprichting!

Wilt u zichzelf opgeven of  informatie (voor een bekende) ontvangen mail dan naar  [email protected]

Positief momentum vrijwilligers, VV Egmond op koers
Door de enorme inzet van vele vrijwilligers in de bouw- en fusiecommissies is veel werk verzet in het voortraject van de fusie en de voorbereiding van de bouwplannen voor het nieuwe complex. Er wordt nu op volle kracht gewerkt aan de realisatie van het prachtige complex.

Onze dank gaat uit naar de vele VV Egmond vrijwilligers en naar de gemeente Bergen. Oude sentimenten zijn omgezet naar veel hart voor VV Egmond. Dat maakt ons trots. VV Egmond ligt hiermee op koers!

Met sportieve groet,

Bestuur VV Egmond,

Robert van den Bosch(Vz), Gijs de Waal (Pnm), Arnold Boon (Secr),

Marco Tervoort (Lid/Techn zkn), Marco Dekker (Lid), Joost van Dam(Lid)

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×