Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

9 juli 2024 | Egmond aan den Hoef, Zomerfestival

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Indrukwekkende shows en verrassingen

Op www.festivalegmond.nl kunnen festivalgangers een gele “Zomerfestival Egmond” zwembroek bestellen om helemaal in stijl naar het optreden van Dries Roelvink te komen tijdens de grote vrijdagmiddagborrel. Ook is er een groot scherm van 20 m² achter de artiesten geplaatst, wat volgens Kevin zal zorgen voor indrukwekkende shows gedurende het hele weekend. Daarnaast zijn er nog enkele verrassingen die de organisatie pas tijdens het evenement zelf zal onthullen. Hoe dan ook, het evenement is geüpgraded om de gasten te verrassen.

Liveoptredens van donderdag tot en met zondag

Het hele weekend staat bol van de livemuziek. Na de kortebaan Draverij op donderdag kunnen jong en oud genieten van de muziek van Jeffrey Lind. De Grote Vrijdagmiddagborrel begint om 16:00 uur en staat in het teken van Amsterdamse gezelligheid. Naast Dries Roelvink, die eerder dit jaar de Johan Cruijff ArenA op zijn kop zette, treden op vrijdag ook Sven Versteeg, Davey Bindervoet en DJ Oasis op. Op zaterdag starten de Bankoe-Games om 12:00 uur met een hilarische warming-up. Daarna barst het feest los met onder andere The Local Boyzz, een energieke feestband met een breed arsenaal aan nummer 1-hits. Ook Sweet le Freak zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. Op zondag spelen verschillende Egmondse bands voor alle leeftijden. REcoverED trapt om 13:00 uur af met muziek uit de jaren 70, en als hoogtepunt van de avond treedt Bob en de Blueband op. Nieuw bij deze laatste band is de geweldige zangeres Suzan, bekend van het televisieprogramma “The Clash of the Cover Bands”. En er is nog veel meer te beleven! Het volledige programma en de tijden zijn te vinden op www.festivalegmond.nl.

Het succes

De animo voor het Zomerfestival Egmond lijkt dit jaar nog groter te zijn dan vorig jaar. Volgens Ron Tervoort, een van de organisatoren, blijkt dit uit de vele aanvragen voor een tafel tijdens de vrijdagmiddagborrel en de Bankoe-Games. De inschrijvingen voor de Bankoe-Games waren binnen 12 minuten vol. De organisatie schrijft het succes toe aan hun streven naar een gastvrij festival zonder wachtrijen, met goede muziek en waar voor je geld. Door voor alle leeftijdsgroepen activiteiten te organiseren, lukt het om iedereen tegelijkertijd op het festivalterrein te krijgen. De mix van jong en oud zorgt voor een fantastische sfeer.

Wees welkom

Het Zomerfestival Egmond vindt plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 juli 2024 in Egmond aan den Hoef. Voor alle informatie kun je terecht op www.festivalegmond.nl.

Noot voor de redactie: In de bijlage vindt u het volledige weekendprogramma en een foto, beschikbaar gesteld door Tom Valkering. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.festivalegmond.nl.

Donderdag 11 juli
Kortebaan draverij

Vrijdag 12 juli
Vrijmibo

Zaterdag 13 juli
Bankoe Games

Zondag 14 juli
Diverse live bands

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Lokale adverteerders
×