Vincent Beentjes slaat toe

24 mei 2024 | KP Biking, Sport

Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdagavond in Akersloot op uiterst slimme wijze de winst behaald in de wekelijkse mountainbike wedstrijd in de reeks om de OIT cup.

Na in de voorbije tijd al diverse keren de overwinning te hebben behaald op Sportpark de Cloppenburch, zou Vincent Beentjes, gezien de aanmeldingen op de deelnemerslijst, weer een kans maken dit te herhalen. Maar dan moest Beentjes wel zien af te rekenen met Wout Bakker, kijkende naar het  redelijk gelijke niveau dat deze in huis heeft. Diezelfde gedachte leek ook bij Wout Bakker te leven, gelet op zijn agressieve  en verbeten manier van vertrek. Alleen was Vincent Beentjes in staat de losgeslagen Bakker te beantwoorden en de rest mocht het antwoord schuldig blijven en slechts strijden om de laagste trede van het schavot. Beentjes nestelde zich lekker in het wiel van zijn gangmaker en liet Bakker uittieren. De meeste fut was er bij Bakkertje na een half uur uit, waardoor Beentjes eenvoudig het roer kon overnemen en zijn rivaal op een niet meer te overbruggen afstand kon zetten. Toch had Wout Bakker geleerd moeten hebben van gelijksoortige daden in het verleden, waarbij het overeenkomstig met hem afliep. Als verzachtende omstandigheid mocht Bakker zijn verkoudheid aanvoeren, maar het antwoord op de vraag of het zonder het hoesten en snot in zijn hoofd anders was gelopen, blijft open. Wat wel te respecteren valt aan zijn optreden is, dat Bakker voor niemand in de stress schiet en dat die ander maar moet laten zien, dat diegene harder kan fietsen, dan de snelheid die door Bakkertje wordt voorgeschoteld. Een leerproces was er deze avond voor Bas Pedroli als nieuweling, die de eerste ronden onder de hoede werd genomen door Michel Belleman die daardoor zijn eindscore niet optimaal kon verzilveren. Pedroli moest ervaren dat zijn vuurdoop aan het licht bracht; een technisch zwaar mountainbike parcours.

Uitslag heren:
1. Vincent Beentjes Castricum
2. Wout Bakker Heiloo
3. Michel Belleman Heiloo
4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
5. Barry Schrama Akersloot
6. Piet Veldt Akersloot
7. Bas Pedroli Heiloo

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×