Vincent Beentjes pakt verdiende winst

2 juli 2024 | KP Biking, Sport

Vincent Beentjes uit Castricum is tenslotte toch nog de gelukkige winnaar geworden van de laatste rit in de reeks om de OIT mountainbike cup in Akersloot.

Op het momenteel Safari achtige parcours op Sportcomplex de Cloppenburch, waar de stofwolken bij passage de renners, op de altijd goed berijdbare ondergrond, bijna aan het zicht onttrokken, kwam een viertal bij de eerste doorkomst langs.

Het waren in volgorde zoals altijd met Vincent Beentjes op kop, gevolgd door Wout Bakker, Walter van Kuilenburg en de gedreven kilometervreter Koen Konst. Laatstgenoemde Konst werd het tempo net iets te veel en liet het trio begaan om met allure van een duurmens zijn race later met een vierde plek af te sluiten. Onder aanvoering van de nog steeds op kop rijdende Vincent Beentjes, werd de snelheid vervolgens ook voor Wout Bakker te gortig en moest het resterende duo Beentjes/Van Kuilenburg laten gaan, die het verder onderling moesten gaan uitmaken. Van de altijd leep uit zijn ogende kijkende Walter van Kuilenburg werd dan ook nog iets verrassends verwacht. Dat kon alleen maar een verwachte uitval betekenen op een plek waar hij superieur is. Wat verwacht werd gebeurde en op de technische stroken wist Van Kuilenburg zich ervoor te wringen en een gaatje te slaan, maar op de rechte stukken wist de oersterke Beentjes weer aan te pikken om vervolgens de kop over te nemen. Op het laatste rechte stuk naar de meet probeerde Walter van Kuilenburg het met zijn laatste adem nog even om het gat door Vincent Beentjes dichtgegooid te zien worden

Uitslag:

1. Vincent Beentjes Castricum
2. Walter van Kuilenburg Akersloot
3. Wout Bakker Heiloo
4. Koen Konst Castricum
5. Maurice Groot Limmen
6. Emiel Prins Egmond aan Zee

 

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×