Uitbreiding mogelijkheden gespreid betalen voor gemeentelijke belastingen

24 juni 2024 | Gemeente Nieuws

Een veelgebruikte betaalmethode voor de jaarlijkse gemeentelijke belastingen is gespreid betalen in termijnen. Aan deze betaalmethode zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Sommige inwoners en ondernemers kwamen in financiële problemen doordat zij niet gespreid konden betalen. Door inzet van de gemeente Bergen worden deze voorwaarden door Cocensus regionaal verruimd.

Jaarlijks ontvangen inwoners en ondernemers van de gemeente Bergen eind februari de aanslag van gemeentelijke belastingen. Een veelgebruikte manier om de aanslag te voldoen is gespreide betaling door middel van automatische incasso. Daarbij krijgt Cocensus toestemming om maandelijks, in negen gelijke termijnen, een bedrag van de bankrekening af te schrijven. Deze betaalmethode was tot dit jaar alleen beschikbaar voor aanslagen tussen de €100,- en €5.000,-.

Financiële problemen
Ondernemers uit de gemeente klopten aan bij de gemeente Bergen om deze normen te verruimen. Zij kwamen soms in financiële problemen door deze beperking in de voorwaarden. Door de inzet van de gemeente is dit bedrag door het algemeen bestuur van Cocensus verhoogd naar €10.000,- vanaf 2025. Hierdoor krijgen meer inwoners en ondernemers de mogelijkheid om voor gespreid betalen te kiezen.

Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (Economische Zaken en Financiën), zegt hierover: “Als college hebben we de signalen van ondernemers serieus genomen en onze lokale belastingdienst, Cocensus, gevraagd of onze ondernemers hier meer lucht geboden kon worden. Met deze verruiming willen wij meer ondernemers, en daarmee ook inwoners, de mogelijkheid bieden om hun gemeentelijke belastingen gespreid te betalen. Dat is gelukt, zeker niet in de laatste plaats dankzij de steun van de andere deelnemende gemeenten in Cocensus”.

Aanvragen automatische incasso

Het aanvragen van automatische incasso kan via het digitale loket van Cocensus op digitaalloket.cocensus.nl. Voor toegang tot het loket logt een inwoner in met DigiD. Ondernemers kunnen inloggen met hun RSIN. Een machtiging voor automatische incasso dient binnen één maand na ontvangst van de aanslag te worden aangevraagd.

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×