Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

24 mei 2024 | Kunst & Cultuur, Theatergroep Horizon

Theatergroep Horizon staat weer klaar om de magie van het theater naar Alkmaar te brengen! Met trots presenteren zij de nieuwste productie: The Wiz!

De enthousiaste groep bestaat uit getalenteerde spelers uit Alkmaar en omgeving, waaronder ook acteurs uit Egmond en Bergen. Zij nodigen iedereen uit voor een betoverende reis naar het land van Oz, waar Dorothy en haar vrienden – de Blikkenman, de Leeuw en de Vogelverschrikker – op zoek gaan naar de machtige Wiz om weer thuis te komen. Het belooft een fantastische avond te worden voor het hele gezin, vol muziek, kleur en avontuur.

Regisseur Ingrid Kluft zegt: “The Wiz is een verhaal dat ons allemaal raakt. Het gaat over moed, vriendschap en het vinden van je eigen pad, iets waar iedereen zich in kan herkennen. Onze cast brengt deze magie echt tot leven en ik kan niet wachten om dit met het publiek te delen.”

De hoofdrolspelers delen hun ervaringen en uitdagingen tijdens de voorbereidingen:

Anouk Geertsma, die Dorothy speelt, vertelt: “Wat ik heel leuk vind, is de persoonlijke transformatie van een speelse jonge meid die geen zin heeft in volwassen worden naar iemand die zich toch over bepaalde dingen heen moet zetten om thuis te kunnen komen. Daarnaast is het super tof dat ik lekker veel mag dansen en er zitten een paar prachtige nummers in die ik mag zingen.”

Lotte van Zelst, die de Vogelverschrikker speelt, voegt toe: “Ik heb meerdere dingen die ik leuk vind aan de rol. Allereerst ben ik erg blij met de andere drie om mij heen. Ik heb het gevoel dat wij elkaar goed aanvullen en daardoor het stuk een eigen draai kunnen geven. Ook hebben we veel lol, dus dat is top.”

Jan van Zelst, die de Blikkenman speelt, merkt op: “De serieuze aspecten in mijn rol zijn stukjes van mijzelf. De dynamiek met de andere drie maakt het heel leuk om deze rol te spelen.”

Jeroen Blank, die de Leeuw speelt, zegt: “Het leukste aan mijn rol vind ik de interactie met de anderen en de lol die daarbij komt. De scène in het papaverveld is stiekem ook wel mijn favoriet.”

 

Kaarten

De voorstellingen in TAQA Theater De Vest in Alkmaar zijn op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni. Aanvang 20.15 uur en op zaterdag ook om 14.30 uur.

Kaarten kosten €24,50, voor de matinee €19,50 en zijn te koop op www.theaterdevest.nl en aan de kassa van het theater.
Beleef een magische avond uit met het hele gezin en laat je meevoeren naar de wondere wereld van Oz met Theatergroep Horizon’s The Wiz!

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×