Taxatiemiddag “Oude Boeken” in Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee

31 mei 2024 | Evenementen, Kunst & Cultuur

Op dinsdag 18 juni organiseert Hotel Zuiderduin een speciale taxatiemiddag voor oude boeken. Taxateur Arie Molendijk zal aanwezig zijn om uw waardevolle boeken te taxeren, waaronder (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Erkende Taxateur

Arie Molendijk is een bekende taxateur in Nederland en heeft jarenlange ervaring. Hij werkt samen met gerenommeerde instellingen zoals de Vrije Universiteit en de Koninklijke Bibliotheek. Regelmatig wordt hij gevraagd om bibliotheken te taxeren voorafgaand aan veilingen. Zijn taxaties zijn gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen.

Kosten en Aanpak

De kosten voor een taxatie bedragen vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. Voor grotere collecties of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren de taxatiekosten van 25 tot vijftig euro. U krijgt altijd persoonlijke aandacht en uitgebreide uitleg. Indien nodig kan er ook een taxatierapport worden opgesteld, maar dit geldt alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een vooraf afgesproken tarief.

Praktische Informatie

  • Datum: Dinsdag 18 juni 2024
  • Tijd: 13.00 tot 15.30 uur
  • Locatie: Restaurant van Hotel Zuiderduin, Zeeweg 52, Egmond aan Zee

Bezoekers zijn van harte welkom om vrij binnen te lopen zonder afspraak. Voor meer informatie en andere taxatiedagen kunt u terecht op de website van Arie Molendijk: www.molendijkboeken.nl

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×