Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

21 mei 2024 | Egmond aan Zee, PostaanZee

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs. Stemmen kan tot en met 31 mei via:

stem.oranjefonds.nl (https://stem.oranjefonds.nl).

 

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar “Eenzaamheid verminder je samen!” Dit betekent dat de prijzen gaan naar projecten die mensen helpen om zich minder eenzaam te voelen. In Nederland voelt één op de zeven mensen zich eenzaam. Dit probleem komt vooral voor bij jongeren en ouderen. Het Oranje Fonds heeft eenzaamheid daarom gekozen als thema voor dit jaar. Projecten die eenzaamheid verminderen zijn heel belangrijk voor onze samenleving.

 

Waarom belangrijk?
Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Het is een gevoel dat je mist dat je iemand hebt om dingen mee te doen. Soms mis je een hechte band met iemand, zoals een partner. Of je voelt dat je er niet toe doet. Goede projecten helpen mensen om weer contact te maken met anderen. Ze zorgen ervoor dat mensen zich weer belangrijk voelen. De Appeltjes van Oranje 2024 geven aandacht aan deze projecten. Als je anderen helpt, doet dat ook iets met jezelf.

 

Drie winnaars
PostaanZee helpt mensen in Egmond aan Zee om sociale contacten te versterken en eenzaamheid te verminderen. Dat is al heel bijzonder, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te winnen. Het aantal stemmen bepaalt wie doorgaat naar de laatste tien projecten. Het project met de meeste stemmen gaat sowieso door naar de laatste tien. Een jury kiest uiteindelijk de drie winnaars.

 

PostaanZee
Bij PostaanZee kan iedereen binnenlopen en meedoen aan onze activiteiten. Wij helpen mensen om nieuwe contacten te maken en eenzaamheidsgevoelens te verminderen. We organiseren activiteiten, gezamenlijke maaltijden en bieden een luisterend oor. Iedereen is welkom bij ons.

 

Koningin Máxima
De prijzen worden in oktober uitgereikt door Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

 

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale projecten en wil een samenleving waarin niemand zich alleen voelt. Wij zijn trots op onze nominatie en hopen op jouw steun!

 

Stem op PostaanZee en help ons eenzaamheid te verminderen!

https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/ontmoetingscentrum-postaanzee

 

 

 

 

Meer informatie over ons project vind je op onze website: www.postaanzee.nl.

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×