Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

13 mei 2024 | Egmond aan den Hoef, Expositie, Galerie de Kapberg

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.     

Mariette Rensen is de tekenaar. Haar oudere werken – destijds gehonoreerd met een Prix de Rome- tonen de reis van de maker.  Zij verbeeldt de natuur van binnenuit. Dat is soms wringend en nodigt uit om verder te kijken. Nu vinden we in haar werk juist het tekenen van de zichtbare natuur, waar wij onderdeel van zijn. Wij zijn de natuur, haar grootste inspiratiebron, vanuit een verlangen naar de wàre natuur. Deze brengt stilte, energie, vertraging, tijdloosheid, verwondering en mystiek. Ze houdt van kleine observaties en er is altijd het licht dat perspectief geeft.

Caro Bensca bedient zich voor het maken van haar opmerkelijke en onalledaagse objecten op een eclectische en intuitieve manier van materialen, zelden nieuw, meestal gevonden en ook uit de familiaire erfenis. Verhalende elementen en humor combineert zij met synthetische of natuurlijke materialen. Als een alchemist is zij op zoek naar het levenselixer. Zo creëert ze haar eigen persoonlijke  kleine universum.

José van Tubergen werkt in Amsterdam en had 28 jaar een tweede werkplek in Berlijn. Een stad die haar zeer geïnspireerd heeft. Ze is multidisciplinair kunstenaar. Momenteel werkt ze voornamelijk op het platte vlak. Ze werkt met olieverf en diverse, vaak zelfontwikkelde druktechnieken op doek of papier.
Zij wordt geïnspireerd door sporen die mensen achter laten. Resten zijn de stille getuigen van de dramatiek en de gebeurtenissen in de geschiedenis van mensenlevens. Kenmerken van de tijd vind ze in geschonden bouwsels,  besmeurde en gebroken ramen en deuren en graffiti, ontstaan door macht en geweld van mens en natuur. Deze vergankelijkheid wordt in een andere context geplaatst en in een abstracte vorm samengevoegd. Het verleden wordt zo vertaald naar het nu.


Deze expositie is te zien van 17 mei t/m 23 juni in Galerie de Kapberg  Slotweg  17 1934 CM in Egmond aan de Hoef.

De opening is zondagmiddag 19 mei om 15.00 uur.       

De Kapberg is geopend elke vrijdag t/m zondag van 13.00u – 17.00u.

Ook op maandag 2e Pinksterdag.

De toegang is gratis.

www.galeriedekapberg.nl

 

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×