Ron Boendermaker zonder druk naar overwinning

5 april 2024 | KP Biking, Sport

Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee is na een enerverende strijd winnaar geworden van de eerste rit in de nieuwe reeks om de OIT mountainbike cup in Akersloot.

In de steeds terugkerende donderdagavond OIT mtb competitie op Sportpark de Cloppenburch heeft Barry Schrama in de afgelopen editie voldaan aan de voorwaarde van 10 uitslagen met zijn aantal punten in de 13 ritten en is daarmee de eindwinnaar. Zoals altijd wanneer Boendermaker vertrekker is, was hij er als de kippen bij zich door de eerste kombocht te wurmen en een gaatje slaan op zijn achtervolgers. Behoudend was vervolgens de manier waarop Dave van Kuilenburg met gedwongen iedereen daar achter door die bocht volgden. De reden hiervoor was, naar eigen zeggen na afloop, zijn deelname komend weekend aan Parijs-Roubaix en zodoende geen extra risico wilde nemen. Ondanks de snelle start van Boendermaker en het behoedzame begin van Dave van Kuilenburg deed dit beiden even later toch weer samenkomen. Eenmaal aangesloten deed een opmerking van onder de toeschouwers aanwezige Hidde Buur aan het adres van Van Kuilenburg hem van zijn concentratie afleiden met een valpartijtje tot gevolg. Zonder letsel kon Dave van Kuilenburg zodoende weer opnieuw  een achtervolging op Ron Boendermaker beginnen. Na zijn aansluiting bleef de vraag, wanneer en waar de Roubaix ganger zijn aanval op de leidende positie van Boendermaker zou gaan plaatsen. Maar om de eerder genoemde reden wilde Van Kuilenburg zijn hartslag niet te veel in het rood jagen en ging als zwaan kleef aan over de meet. Daarvoor had oudere broer Walter van Kuilenburg een kat en muis spelletje gespeeld met Marco Verhoogt en Michel Belleman, waarbij eerst gedacht werd dat het trio aan elkaar gewaagd was, maar toen deze Van Kuilenburg eenmaal gas gaf, het echte niveau toch kwam boven drijven.

Uitslag:
1. Ron Boendermaker Egmond aan Zee

2. Dave van Kuilenburg Heiloo

3. Walter van Kuilenburg Akersloot

4. Michel Belleman Heiloo

5. Marco Verhoogt Alkmaar

 

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×