Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

20 juni 2024 | Gemeente Nieuws

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen. Hiermee heeft de onderzoekscommissie een belangrijke stap gezet in het verkrijgen van alle informatie die nodig is om het onderzoek compleet te maken.

 

De onderzoekscommissie zal deze informatie verwerken in het onderzoeksrapport, het onderzoek afronden en op basis van haar bevindingen overgaan tot het trekken van conclusies en aanbevelingen. Dit vergt de nodige zorgvuldigheid. Naar verwachting zal na het zomerreces het rapport aangeleverd worden aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft de wens uitgesproken om snel tot afronding te komen, maar dit niet ten koste van zorgvuldigheid te laten gaan. Hier handelt de onderzoekscommissie naar.

 

Doel van het onderzoek

De raad wil transparant zijn over zijn eigen handelen en het gevoerde bestuur in Bergen.

Nu er onduidelijkheid is ontstaan over de zorgvuldigheid van het bestuurlijke besluitvormingsproces in het algemeen en specifiek de situatie rondom de intentieovereenkomst met Het Bijzondere Huis, zoekt de raad uit wat heeft plaatsgevonden. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming in Bergen, de totstandkoming van de intentieovereenkomst en het handelen van het college nadat de intentieovereenkomst door de gemeente is ontvangen.

 

Met het rapport levert de onderzoekscommissie een bijdrage aan het verbeterproces dat door de gemeenteraad van Bergen in gang is gezet na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Nadat de onderzoekscommissie haar resultaten heeft opgeleverd in een openbaar rapport zullen de bevindingen worden besproken in de gemeenteraad. De raad kan dan een oordeel vormen over de bevindingen, conclusies en aanbevelingen in het rapport.

 

 

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×