Publiekscampagne ‘Goud voor elkaar’ van start in Bergen, Castricum en Heiloo

12 maart 2024 | Gemeente Nieuws, Welzijn

Foto: De twaalf maatschappelijke partners gaven met de wethouders Marco Wiesehahn-Vrijman (Bergen), Falgun Binnendijk (Castricum) en Antoine Tromp (Heiloo) in de Abdij van Egmond het startschot voor de campagne.

In Bergen, Castricum en Heiloo gaat vandaag een nieuwe publiekscampagne ‘Goud voor elkaar’ van start. De campagne, een gezamenlijk initiatief van de gemeenten en twaalf maatschappelijke partners, heeft als doel bewustwording te creëren over de waarde van onderlinge hulp en steun in de buurt.

Verstevigen van de onderlinge band
In juni 2023 gaven de colleges van B&W van de drie gemeenten de opdracht voor de ontwikkeling van de publiekscampagne, ter versteviging van de onderlinge band in de dorpen. In Bergen, Castricum en Heiloo is het streven dat alle inwoners mee kunnen doen in de gemeenschap. Onderwerpen als kansrijk opgroeien, vitaliteit en bestaanszekerheid zijn onderwerpen die extra aandacht verdienen. Om deze uitdagingen aan te pakken, is het belangrijk dat gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners goed samenwerken.

Met de campagne willen de gemeenten en de organisaties laten zien hoe waardevol het is om elkaar in de buurt te helpen en steunen. Dat kan bijvoorbeeld door een kopje koffie te drinken met de buurvrouw die alleen is. Of door een keer boodschappen te doen voor iemand die net is geopereerd. Dit maakt de band tussen inwoners sterker. Elkaar aandacht geven is goud waard. En dat voelt goed!

Gouden verhalen
De campagne loopt vijf weken vanaf 12 maart en is onder andere zichtbaar op abri’s, borden, krantenadvertenties, posters en sociale media. Op de campagnewebsite www.samengoudvoorelkaar.nl kunnen bezoekers aan de hand van een korte quiz ontdekken welke ‘Gouddoener’ ze zijn. Verder vindt men er inspirerende tips en echte ‘gouden verhalen’ uit de regio. Op 12 maart is een speciaal promotieteam aanwezig in de gemeente Castricum, om inwoners kennis te laten maken met (de boodschap van) de campagne. Het promotieteam is op woensdag 13 maart in Heiloo en op donderdag 14 maart in Bergen.

Later dit jaar wordt de boodschap herhaald.

Maatschappelijke partners
De campagne is een co-creatie van de gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo en twaalf maatschappelijke partners uit de regio; Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Heiloo, GGD HN, MantelZ, MEE & de Wering, Kennemer Wonen, Trefpunt Heiloo, Vrijwilligers Informatie Punt Castricum, Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo, Welzijn Bergen, Welzijn Castricum en Zaffier.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de campagne naar www.samengoudvoorelkaar.nl of mail naar [email protected].

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×