Nieuwe fase voor bouw sociale huurwoningen in Groet en Schoorl

11 juni 2024 | Gemeente Nieuws, Politiek

 

Een nieuwe fase voor de ontwikkeling en bouw van totaal 43 sociale huurwoningen in Groet en Schoorl. Wethouder Yvonne Roos-Bakker en Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen zetten hun handtekening onder de anterieure overeenkomst, waarin afspraken zijn gemaakt over de ontwikkeling van beide nieuwbouwprojecten.

Yvonne Roos-Bakker: “Wij zetten er samen de schouders onder om meer sociale huurwoningen te realiseren in de gemeente Bergen. Met de handtekeningen onder deze twee projecten zetten we hier weer een stap in.”

In Groet werd symbolisch het groen gesnoeid op de locatie van de voormalige Petrusschool.

Foto: Habro fotografie

 

Meer sociale huurwoningen

Op de plek van de voormalige Petrusschool in Groet worden 21 sociale huurappartementen gebouwd. De appartementen komen in een compact gebouw van drie lagen. De woningen zijn verdeeld in negen driekamerwoningen en twaalf tweekamerwoningen. In Schoorl komt ruimte vrij voor woningbouw op de locatie van het voormalige Rabobankgebouw. Het maakt plaats voor 22 sociale huurappartementen; twaalf tweekamerwoningen en tien driekamerwoningen.

Krista Walter: “‘We streven ernaar de woningen Nul-op-de-Meter (NOM) op te leveren. Randvoorwaarde in de volgende fase is dat we de woningen betaalbaar kunnen bouwen. We bouwen de tweekamerappartementen in Groet voor jongeren van 23 tot 28 jaar en de driekamerappartementen voor 65+-ers. De driekamerappartementen komen met voorrang beschikbaar voor bewoners van 65 jaar of ouder die een sociale eengezinswoning in de gemeente Bergen achterlaten voor gezinnen. Doorstroming is belangrijk bij nieuwbouw. Door die combinatie streven wij ernaar om meer mensen een woning te kunnen bieden die past bij hun huidige leefsituatie.” Voor Schoorl is nog geen specifieke doelgroep benoemd. Dit wordt de komende tijd nader bekeken.

 

Nul-op-de-meter

Door een combinatie van bouwkundige maatregelen en toepassing van duurzame installaties willen we alle woningen Nul-op-de-Meter (NOM) bouwen. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners. Een woning wekt voldoende energie op voor het verbruik van gemeenschappelijke installaties én huishoudelijke apparaten.

 

Omgevingsvergunning en planning

Als de procedures vlot verlopen, wordt in 2024 gestart met de bouw van de appartementen in zowel Groet en Schoorl. De woningen worden dan begin 2025 opgeleverd.

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×