Narcissenfestijn in de Slotkapel op 19 en 20 April

9 april 2024 | Egmond aan den Hoef, Evenementen, Kunst & Cultuur

Narcissenfestijn in de Slotkapel

“Wat begon als een verzoek om de Slotkapel te boeken om op donderdag 18 april gasten te ontvangen in het kader van World Daffodil Tour is uitgegroeid tot een waar narcissenfestijn”. 

Naar aanleiding van het bezoek van de World Daffodil Tour vult de Slotkapel in Egmond aan den Hoef zich met narcissen. Meer dan 150 verschillende soorten narcissen zullen de Slotkapel kleuren: van lieve miniatuur-narcisjes tot de bekende grote trompetnarcissen en van de excentrieke spleetkronige tot de oogverblindend witte dichtersnarcis. Men zal versteld staan van de grote verscheidenheid aan vormen en kleuren!  Een unieke verzameling bijeengebracht door de kwekers uit de regio.

Op dit moment zijn er al narcissen in de tuin van de Slotkapel te bewonderen. De bollen zijn in de herfst geplant en beschikbaar gesteld door de deelnemende bollenbedrijven.

Wat staat er zoal op het programma?
Donderdag 18 april doet de World Daffodil Tour regio Kennemerland aan. Voor deze gelegenheid zal de Slotkapel dienen als prachtig decor voor een narcissenshow!
Narcissen-liefhebbers van over de hele wereld brengen een bezoek aan de Hortus Bulborum in Limmen en aan de narcissenkwekerijen van Jos Kuiper, Bloembollenkwekerij J. de Waard en Flying Colours Daffodils in Egmond aan den Hoef. Donderdag 18 april is de Slotkapel alleen geopend voor genodigden.

Vrijdag 19 april en zaterdag 20 april zijn de Slotkapel en de tuin in navolging van de World Daffodil Tour geopend voor publiek zodat eenieder van deze bloemenpracht kan genieten.

De Slotkapel in Egmond aan den Hoef is een locatie met grote historische waarde. Dit schitterende Rijksmonument is op zich al een bezoek waard, maar door de transformatie in een pop-up narcissenmuseum kunnen bezoekers zich verwonderen over de mogelijkheden die een kapel kan bieden. Informatie over wat er mogelijk is in de Slotkapel is aanwezig.
Er zal een doorlopende film te bekijken zijn over de bloembollenshow in Egmond Binnen in 1997. Tevens is er een mogelijkheid om bloemen en potjes met bollen te kopen. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het restauratiefonds van de Slotkapel.

Er zijn historische prenten te bewonderen die beschikbaar zijn gesteld door Stichting Wunderkammer.
Bovendien zullen vrijwilligers van de “Stichting Restauratie Slotkapel” en “Stichting Historisch Egmond” aanwezig zijn die de bezoekers alles kunnen vertellen over de rijke geschiedenis van zowel de Slotkapel, het Slot op den Hoef als het hele Slotkwartier.

Als kers op de taart zal er een nieuwe narcis vernoemd gaan worden. Bezoekers van jong en oud kunnen een mooie originele naam bedenken en inleveren voor de nieuwe narcis. De inzender met de mooiste en meest originele naam zal niet alleen zijn of haar gekozen naam voor eeuwig verbinden aan een prachtige bloem, maar wint tevens 2 kaarten voor de Keukenhof.

Evenement details

Adres: De Slotkapel, Slotweg 19 te Egmond aan den Hoef is op 
Datum: 19 en 20 april geopend van 11-17 uur
Entree: De toegang is gratis. Een kleine bijdrage voor het in stand houden van de Slotkapel is altijd welkom.


Info: www.slotkapel.nl

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×