‘Naar het huisje in de duinen’ vanaf nu te leen bij de bieb

9 april 2024 | Kunst & Cultuur, Welzijn

Op de foto van links naar rechts:
Dilly van Empel (directeur Bibliotheek Heiloo), Linda Rentenaar (Bibliotheek Kennemerwaard),
Els Rosenmöller (coördinator Hospice Egmond) en burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo
.

 

‘Naar het huisje in de duinen’ vanaf nu te leen bij de bieb.

Burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo kreeg en gaf het boek verder door.

“Het was een klein, maar feestelijk moment in Bibliotheek Heiloo, maandag 8 april” . Het geheel uitverkochte boek ‘Naar het huisje in de duinen’, geschreven en in eigen beheer uitgegeven door de Heiloose auteur Kees Hoope is opgenomen in de Nederlandse collectie uit te lenen boeken. De directies van zowel de Bibliotheek Heiloo als van de Bibliotheek Kennemerwaard ontvingen ieder een exemplaar ten behoeve van het algemene lezerspubliek.

Vorig jaar zomer kwam het boek uit. Hospice Egmond ontving toen een exemplaar van het boek en een royale cheque van € 4000, de opbrengst van de verkoop van de gehele oplage van 1500 exemplaren. Het boek werd met veel enthousiasme ontvangen, niet in het minst bij de gasten, het bestuur en de vrijwilligers van het Hospice. De vraag tot het uitlenen kwam op.

De bibliotheken beschikten niet over dit kloeke boekwerk en zo ontstond het idee het exemplaar dat het hospice kreeg uit te lenen. Men tikte nog een exemplaar op de kop en besloot de twee boeken via de bibliotheken bereikbaar te maken voor alle inwoners van de directe omgeving van het hospice: de Egmonden en Heiloo.

De burgemeester van Heiloo werd gevraagd om als symbool voor die uiteindelijke doelgroep de boeken officieel in ontvangst te nemen, maar ook weer door te geven aan de bibliotheken.

Zogezegd, zo gedaan. In aanwezigheid van de Heiloose auteur vond de overdacht plaats. Voor Hospice Egmond vooral een blijk van haar nauwe verbondenheid met de Egmonden en met Heiloo. Uit deze gemeenschappen komen de meeste bestuurders én vrijwilligers van het hospice.

‘Naar het huisje in de duinen’ handelt over het belangwekkend aspect van de cultuurhistorie van de Wimmenummerduinen: hoe hier vakantiehuisjes voor ‘de gewone man’ en hun gezinnen gerealiseerd werden.

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×