Museum van Egmond zoekt vrijwilligers

23 februari 2024 | Egmond aan Zee, Iedereen doet mee, Kunst & Cultuur

Iedereen doet mee in de Egmonden
Ook het museum van Egmond is lid van het Platform de Egmonden en draagt ook bij aan gezondheid en welzijn van alle inwoners. En net als andere organisaties kan ook het museum vrijwilligers gebruiken en biedt daarmee een hele leuke besteding van je vrije tijd! 

Museum van Egmond zoekt vrijwilligers

Het Museum van Egmond sprankelt van de activiteiten voor het nieuwe seizoen van 20 april tot 3 november. Kom langs, want we zijn voor ons team o.a. op zoek naar gastvrouwen en gastheren die één keer in de week of in de twee weken een middag dienst doen van 14.00 tot 17.00 uur. Dat wordt in goed overleg geregeld, want je kan natuurlijk gewoon op vakantie en onderling ruilen verloopt soepel. Een paar keer per jaar komen we gezellig bijeen.

Afwisselend
Na een inwerktijd ben je zelfstandig en… wat álle vrijwilligers zeggen: geen middag is hetzelfde met de bezoekers. Die zijn blij met een gastvrije ontvangst en enthousiast over o.a. de prachtige schilderijen en het in oude staat gebrachte vissershuisje. Ze krijgen een ‘rondleidingskaart’ met de highlights van het museum en voor de jeugd is er een gratis quiz. De mensen gaan tevreden naar huis en een middag vliegt om. Op deze prachtige en boeiende plek zul je nieuwe ervaringen opdoen en soms kan dit de aanloop zijn naar andere activiteiten voor het museum.

Zonder afspraak
Kom zonder afspraak en vrijblijvend op dinsdag 5 maart tussen 14.00 en 15.00 uur naar het museum aan de Zuiderstraat 7 in Egmond aan Zee. Dan zie je meteen waar onze vrijwilligers nog meer mee bezig zijn. Ella van der Zeijden vertelt je graag meer. Je kan haar ook bellen, liefst ’s morgens: 072 506 4912 of mail [email protected]. Meer lezen over het museum? Zie www.museumvanegmond.nl

 

 

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×