Lisette Geel exposeert tijdens Kunst aan Zee in Het Zeehuis

7 maart 2024 | Kunst & Cultuur

Expositie kunstfotografie | 8 maart tot 3 mei 2024

 

In Bergen aan Zee start 8 maart de expositie kunstfotografie van Nico Benning en Lisette Geel in de centrale hal van Het Zeehuis. Nico Benning laat zien hoe menselijke activiteiten impact hebben op onze leefomgeving en Lisette Geel laat zich inspireren door de natuur in de omgeving van Egmond en Bergen.

 

Over Lisette Geel

Lisette Geel fotografeert al zo’n 35 jaar. De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op kunstzinnige fotografie. Haar inspiratie vindt ze in de natuur, in het bijzonder aan zee en in de duinen aan de rand van haar huis in Egmond. Veel van haar fotokunst is dan ook daar ontstaan, en in het bos- en heidegebied van Bergen. Haar werk ontstaat in rust. Met iedere stap in de natuur laat ze het dagelijkse leven achter zich en komt ze dichter bij haar eigen ritme. “In vertraging zie, hoor en voel ik meer. En dan kan ik zomaar geraakt worden. Dat is het moment dat mijn mooiste foto’s ontstaan.” Hoe meer ze exploreert en experimenteert, hoe meer ze dat ook in andere facetten van haar leven doet. Met dat laten zien en erover schrijven inspireert ze ook anderen tot nieuwsgierigheid en creativiteit. 

 

Over Nico Benning

Fotografie is voor Nico Benning geen doel. Het is een manier om wat hij ziet om te zetten naar beeld. Hij ziet zichzelf dan ook niet als fotograaf, maar als beeldmaker. Het lijkt bijna normaal dat er haast geen vrij uitzicht of vrije plek zonder menselijk ingrijpen te vinden is. Dat is wat Nico met zijn fotografie wil vastleggen: hoe menselijke activiteiten impact hebben op onze leefomgeving. Wanneer je door de duinen, de polder of het bos loopt, kom je iedere keer weer objecten tegen die daar door de mens zijn neergezet. Deze objecten laat Nico in zijn beelden terugkomen. Of het nu gaat om een opslagruimte midden in een polder of windmolen(s) gesitueerd op een dijk.

 

Over het Zeehuis

Het Zeehuis is een natuurvriendenhuis van de stichting Nivon gelegen 500 meter van het strand in Bergen aan Zee. Vroeger diende dit monumentale pand als vakantiekolonie van het Burgerweeshuis van Amsterdam. Natuurliefhebbers kunnen er nu gebruik maken van de faciliteiten, geheel onderhouden door vrijwilligers. Het Zeehuis draagt lokale kunstenaars een warm hart toe en stelt haar expositieruimte in de centrale hal al jaren ter beschikking aan kunstenaars. Adres: Verspijckweg 5, 1865 BJ Bergen aan Zee

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×