Lancering Plannen Nieuw Voetbalcomplex VV Egmond

30 mei 2024 | Verenigingsnieuws, VV Egmond

Op 28 mei presenteerden de gemeente Bergen en diverse lokale media de plannen voor de bouw en aanleg van het nieuwe sportcomplex met bijbehorend clubgebouw voor VV Egmond. Dit ontwerp, dat tot stand is gekomen in samenwerking met de gemeente Bergen, is inmiddels goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders. De laatste stap is de goedkeuring door de gemeenteraad op 20 juni aanstaande.

Essentiële Fusie en Vooruitgang
In het persbericht van de gemeente Bergen wordt benadrukt dat de fusie van de drie lokale voetbalverenigingen in Egmond cruciaal is voor het behoud van voetbal in de regio. Met meer dan 1.100 leden biedt VV Egmond aan de Hogedijk een sportieve thuisbasis voor jong en oud, mannen en vrouwen op alle niveaus. Een nieuw sportcomplex is hierbij onmisbaar. Na vijftien jaar intensief werken aan de fusie is de realisatie van dit project een enorme opsteker voor alle betrokkenen.

Toekomstbestendig Complex
Het bestuur en de vrijwilligers van VV Egmond hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt met de gemeente Bergen en andere partijen om de bouwplannen te finaliseren en te financieren. Dit heeft geresulteerd in een voorkeursvariant die voorziet in de bouw van een moderne accommodatie met tribune. Het nieuwe sportpark zal beschikken over vijf voetbalvelden: vier grasvelden en één kunstgrasveld. De kantine en kleedkamers worden centraal geplaatst, wat de toegankelijkheid en sociale interactie bevordert. De ingang van het park ligt dicht bij de parkeerplaatsen, wat de bereikbaarheid vergemakkelijkt.

Maatschappelijk Belang
VV Egmond en de gemeente Bergen erkennen het belang van het nieuwe sportcomplex. Er zijn maatregelen onderzocht om de verkeersveiligheid te verbeteren en de risico’s van de spuitzones van de bollenteelt te verminderen. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met buurtcoaches en verschillende lokale maatschappelijke organisaties om de sociale impact van het sportcomplex te vergroten. Deze inspanningen zorgen ervoor dat het nieuwe complex een centrale ontmoetingsplaats wordt voor de gemeenschap in de Egmonden. De nauwe samenwerking tussen de vrijwilligers van VV Egmond en de gemeente heeft geleid tot dit unieke moment om de aanleg van het nieuwe sportcomplex te realiseren.

Positief Momentum door Vrijwilligers: VV Egmond op Koers
Dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers in de bouw- en fusiecommissies is veel werk verzet in het voortraject van de fusie en de voorbereiding van de bouwplannen voor het nieuwe complex. Dit heeft een positief momentum gecreëerd voor VV Egmond en de gehele gemeenschap van Egmond. Samen met de gemeente Bergen kunnen we nu onze gezamenlijke ambitie van een multifunctioneel, maatschappelijk breed inzetbaar en duurzaam voetbalcomplex aan de Hogedijk realiseren. Onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers van VV Egmond en de gemeente Bergen. Oude sentimenten zijn omgezet in een sterk hart voor VV Egmond, en dat maakt ons trots. VV Egmond ligt hiermee mooi op koers!

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×