Koningsdag in de Egmonden wordt weer groots gevierd

24 april 2024 | Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Evenementen, Koningsdag

De Oranjecomités van Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee gaan dit jaar Koningsdag weer groots te vieren met een gevarieerd programma voor jong en oud.

Egmond-Binnen
In samenwerking met JOEB (Jongeren Organisatie Egmond-Binnen)  is een mooi programma samengesteld. De festiviteiten beginnen ’s ochtends met een kleurrijke fietsoptocht. Om 10.20 uur verzamelen we bij JOEB en maken we een gezellig rondje door het dorp. Bij terugkomst openen we het feest met muziek van Flow. Voor de kinderen zijn er springkussens, een ballonartiest en andere leuke activiteiten. Rond het middaguur komt een foodtruck voor de inwendige mens zorgen.

In de middag is er live muziek op een buitenpodium. De Egmondse bands Black Rose & the Monkeys zorgen voor een heerlijke muzikale sfeer. En wanneer de avond valt, maakt Twice the Same het feest compleet vanaf 19.00 uur.

Egmond aan den Hoef
In samenwerking met Dorpshuis Hanswijk wordt in Egmond aan den Hoef afgetrapt met een optocht van versierde fietsen en een gezellige vrijmarkt. Om 10.00 uur start de vrijmarkt, waar bezoekers kunnen snuffelen tussen de kraampjes. De optocht met versierde fietsen begint om 11.00 uur en wordt afgesloten met een defilé. Voor de jeugd zijn er buitenactiviteiten zoals een springkussen, apenkooi en schminken.

In Dorpshuis Hanswijk wordt bij mooi weer een buitenpodium opgezet voor livemuziek. De Egmondse band Fjoertoeters zorgt voor een muzikale sfeer. Later op de middag treedt het popkoor New Voice op, gevolgd door Dorstig!. Het programma wordt nog aangevuld met een verrassingsact.

Egmond aan Zee
Het Oranjecomité van Egmond aan Zee gaat Koningsdag op grootse wijze te vieren op het op het Burgemeester Eymaplein. De festiviteiten beginnen ’s ochtends met een gezellige koningsmarkt. Vanaf 8.00 tot 15.30 uur kunnen bezoekers koopjes bemachtigen bij de diverse kraampjes. Hier vind je allerlei leuke spulletjes en lekkernijen. voor de kinderen worden er van 10.00 tot 14.00 zijn er diverse kinderactiviteiten georganiseerd, zoals pony rijden, springkussen, tekenwedstrijd, leger jeep rijden, schmincken en nog veel meer
08.00 tot 18.00 uur is er van alles te beleven: van een rommelmarkt tot live muziek. Jong en oud komen samen om deze feestelijke dag te vieren.

Bij mooi weer wordt er buiten een podium opgezet waar livemuziek zal klinken. Met optredens van De Zâalnêelden van 10.00 tot 12.00 uur en de bands Sting en Rits Rats van 13.00 tot 18.00 uur belooft het een gezellige boel te worden.

 

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×