Iedereen doet mee in de Egmonden!

2 december 2023 | Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Iedereen doet mee, Welzijn

Iedereen doet mee in de Egmonden!

 

‘Bij ‘tHuis Lioba vind je rust èn gezelschap’

EGMOND-BINNEN – ’Een fantastische plaats voor ontroerende gesprekken en een gevoel van rust,’ vertelt Anneke Haak uit Heiloo over ‘tHuis Lioba, een kleinschalig zorgcentrum op het terrein van klooster Lioba in Egmond-Binnen. Professionals en vrijwilligers bieden er een warm welkom, zorg, aandacht en huiselijke verbinding.
Anneke is er al bijna zes jaar gastvrouw en kookmaatje.

Zoals je bent
‘Het is geen stervenshuis,’ legt Anneke uit. ‘Onze gasten hebben een chronische ziekte of een beperking. Maximaal vijf mensen verblijven hier om even op adem te komen en hun partner of mantelzorger te ontlasten. Sommige gasten vinden het fijn om hun omgeving even niet ‘tot last’ te zijn.
Hier schuif je aan in de woonkeuken, eten we samen en ontstaan vaak ontroerende gesprekken. Heel open, want in dit gezelschap kun je zijn zoals je bent. Het kan gaan over geloof, leven en dood. En net zo goed is er ruimte voor luchtigheid, lachen en lol om het dagelijks leven.’

Verrijkend
De bijzondere omgeving, dicht bij de natuur en dicht bij jezelf mogen zijn vindt Anneke mooie kanten van dit werk, naast de band met de gasten, zorgcoördinatoren en andere vrijwilligers.
Onlangs volgde ze via Lioba een opleiding. ‘Er zijn veel mogelijkheden voor talentontwikkeling en jezelf verrijken. Zo kom je uit je comfort zone – ook heel leerzaam!’

Nieuwe vrijwilligers van harte welkom!
‘Je geeft zelf aan wat je wilt doen en wanneer. We zijn blij met kookmaatjes, ontbijthulp, de tuinploeg… maak een afspraak en kom langs, dan praten we verder!’

Bezoek https://thuis-lioba.nl/ of bel 072-2029163

 

 

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×