Hoever Dorpsfeest 2024 een groot festijn voor jong en oud

10 juni 2024 | Egmond aan den Hoef, Evenementen, Hoever Dorpsfeest

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest trok afgelopen weekend weer veel bezoekers naar Egmond aan den Hoef. Er was voor jong en oud weer veel te beleven.

Op zaterdag konden de bezoekers kennis maken met oude ambachten. Heksen, kwakzalvers en een heuse waarzegster werden weer tot leven gebracht door de lokale toneelgroep De Flierefluiters. De paardentram reed weer zijn rondjes langs alle historische plekjes en de bevlogen vertellers deelden hun kennis over het Egmond aan den Hoef van begin 1900. Op de fundamenten van het oude Slot, waande je weer terug in de Middeleeuwen in de kampementen van de Compagnie van Brederode. Aan het einde van de middag vond ook weer de Hoever Kunstveiling plaats. De door Egmondse kunstenaars handbeschilderde tegeltjes, werden weer vakkundig geveild door veilingmeester Samanta de Groot. De dag werd gezellig afgesloten met een drukbezocht Hoever Dorpsdiner begeleid door de gezellige accordeon muziek van André Vrolijk.

Op zondag was er weer de traditionele jaarmarkt, bij ruim 100 kramen was voor iedere bezoeker iets van hun gading te vinden. De vele bezoekers konden zich weer vergapen aan de pareltjes op de Hoever Oldtimer Meeting. Voor de kinderen was er ook weer genoeg te beleven, ze konden karten of bungee jumpen op het Hanswijk en op de Zwaaihoek verzorgden scouting groep De Geuzen een zeer gevarieerd programma. Uiteraard was er weer het podium programma op het Hanswijk met vele lokale bands. Het was weer een gezellig weekend.

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×