Het verhaal van Elvis

12 juni 2024 | boeken en lezen, Egmond aan Zee

De debuutroman Elvis van auteur Marieke Sibarani ligt vanaf nu op de stapel bij boekhandel Dekker en Dekker in Egmond aan Zee (ook bestelbaar bij Bol.com, Bruna of de boekhandel). Achttien jaar geleden ruilde Marieke Amsterdam in voor Egmond aan Zee waar ze haar eigen tekstbureau startte. Ze las een artikel waaruit bleek dat veel ouders geen weet hebben van het seksleven van hun kind. En misschien is dat maar goed ook – dat is aan de lezer – het werd in ieder geval de inspiratiebron voor het schrijven van Elvis.

Elvis
Elvis is een meisje van zestien van deze tijd. Ze heeft vrienden, gaat naar feestjes, ontmoet liefdes en breekt een hart. Ze gaat naar school en leeft volop tot ze stuit op haar familiegeheim. De relatie met haar ouders wordt hierdoor sterk op de proef gesteld. Elvis gaat op onderzoek uit en neemt een beslissing die een ingrijpende wending aan haar leven zal geven.

Ouders en kinderen
Als kinderen in de puberteit belanden, komen ze in een eigen wereld terecht. Ze maken vrienden of zijn juist eenzaam, gaan naar school, stippelen hun weg uit of weten soms niet hoe hun toekomst eruit gaat zien. Als ouder kan het tijdens die zoektocht dan lastig zijn om naast je drukke bestaan, dat lijntje met je kind vast te houden.

‘Iedereen kent een Elvis, kijk om je heen. Je buurmeisje, je dochter, de stille leerling in de klas, de oppas.’

 

Elvis, uitgeverij Laut, ISBN 978-9-09-038610-2, vanaf heden verkrijgbaar.

 

fotobijschrift: Marieke Sibarani tijdens de signeersessie bij boekhandel Dekker en Dekker in Egmond aan Zee, 8 juni j.l.

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×