Grote rommelmarkt Eensgezindheid

4 juni 2024 | Egmond Binnen, Rommelmarkt

Op zaterdag 8 juni is het weer zover: Muziekvereniging Eensgezindheid uit Egmond-Binnen houdt voor de 54ste achtereenvolgende keer haar jaarlijkse grote rommelmarkt.

Het is niet zomaar een markt waar je tweedehands spullen kunt kopen, zoals Marktplaats.nl. Nee, je kunt soms voor een paar euro iets moois vinden. Soms iets waar je jaren naar op zoek bent geweest. Het is een markt voor mensen die de tijd hebben en van snuffelen houden. En het is nog ouderwets gezellig ook.

 

Groot

Je kunt met gemak een paar uur zoetbrengen op het 2500 m2 grote kerkplein dat door de leden van de muziekvereniging en tal van vrijwilligers met koopwaar is volgezet.

Om 9.00 uur gaat de markt open en dan vinden kleding, schoeisel, radio- en tv apparatuur, computerspullen, tuingereedschap, c.v. en sanitaire spullen, groot en klein meubilair, gereedschappen, antieke spullen, curiosa, glas en aardewerk, potten en pannen, fietsen, boeken, lampen en andere elektrische apparatuur, speelgoed en lp’s hun weg naar een nieuwe blije eigenaar.

De spullen die op het plein worden uitgestald zijn door de eigen leden opgehaald bij mensen die deze spontaan beschikbaar stelden Er zijn zoveel artikelen dat het bijna onmogelijk is om dat allemaal op te sommen. Alles ligt op soort gesorteerd op de daarvoor bestemde kramen.

Voor een snuffelaar is deze markt dus de ideale plaats om te zoeken naar iets dat valt onder een van de categorieën: leuk, handig, waardevol, praktisch, aanvullend, vervangend of ‘dat had ik altijd al willen hebben’. Als speciale service worden de gekochte (grote) spullen tegen een geringe vergoeding thuisbezorgd in de regio Haarlem – Den Helder!

 

Pannenkoeken, broodjes, koffie en soep

Als je trek krijgt van al het gesnuffel, of als je een oude bekende tegenkomt en even bij wilt praten, kun je terecht in het midden van de markt. Daar worden de hele dag pannenkoeken gebakken en verkocht. Maar ook koffie, limonade en koek zijn verkrijgbaar. En dan lekker weer een paar andere kraampjes langs.

 

Kinderen

Voor kinderen zijn er spelletjes en dan is er altijd nog het Rad van avontuur met de beste speaker die je kunt wensen.

 

Elke Euro telt dubbel

Natuurlijk is de rommelmarkt in de eerste plaats bestemd voor mensen die op zoek zijn naar buitenkansjes. En kansen om iets bijzonders op de kop te tikken zijn er volop. De spullen die mensen ter beschikking stellen mogen eigenlijk geen rommel genoemd worden. Tafels en stoelen die na een verhuizing overblijven, apparaten die na de verbouwing van de keuken niet meer pasten, boeken, cd’s en zelfs LP’s die uit de erfenis van een oom op zoek moesten naar een nieuwe liefhebber. Servies, glazen, bestek. Noem maar op.

Maar je koopt niet alleen iets moois voor jezelf. Je koop ook een stukje plezier voor de groeiende stroom jeugdleden van het orkest, voor wie een mooi instrument gekocht kan worden. Dubbel plezier dus.

 

Zaterdag 8 juni 2024 in Egmond-Binnen. Grote rommelmarkt op het Kerkplein. Verkoop van 09.00 uur tot 14.00 uur.

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×