Gratis online informatiebijeenkomst Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen

7 maart 2024 | Welzijn

Waarom vaccineren en waartegen?

Dit voorjaar start in Noord-Holland Noord in maart een grote vaccinatieronde. Alle kinderen die in 2024 negen, tien of veertien jaar (zijn) (ge)worden ontvangen een uitnodiging voor een vaccinatie in de brievenbus. Soms hebben ouders/verzorgers vragen over de verschillende infectieziekten en vaccineren. Daarom organiseert GGD Hollands Noorden op dinsdagavond 12 maart een gratis online informatiebijeenkomst over het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

 

Vaccinaties voor kinderen vanaf negen jaar en ouder

Tot de leeftijd van vier jaar krijgen baby’s, peuters en kleuters de vaccinaties vanuit het RVP op het consultatiebureau. Hiermee zijn zij op jonge leeftijd beschermd tegen een groot aantal infectieziekten. Voor een aantal ziekten is vanaf negen jaar een vervolgvaccinatie nodig om de bescherming te verlengen. Ook komen kinderen vanaf tien jaar in aanmerking voor de HPV- vaccinatie. Een vaccinatie die beschermt tegen meerdere soorten kanker veroorzaakt door het humaan papillomavirus. De vaccinaties vanaf negen jaar worden gegeven in onder andere sporthallen en buurthuizen. Ze worden daarom ook wel groepsvaccinaties genoemd.

 

Dalende vaccinatiegraad

In heel Nederland en ook Noord-Holland Noord is sinds enige jaren sprake van een dalende vaccinatiegraad. Het RIVM en GGD Hollands Noorden maken zich zorgen om deze daling. Een hoge vaccinatiegraad is belangrijk om mensen tegen ernstige ziekten te kunnen blijven beschermen en om uitbraken van ziekten, zoals de mazelen, te voorkomen.

 

Meer vragen over vaccineren

Ouders hebben meer vragen over de verschillende infectieziekten. Komen deze ziekten nog wel voor? Zijn ze wel echt zo gevaarlijk? Kan ons kind niet beter natuurlijke weerstand opbouwen door de ziekte zelf door te maken? Of hoe werkt vaccineren en zijn de vaccins wel veilig?

 

12 Maart gratis online informatiebijeenkomst ‘Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen’ voor ouders met kinderen van acht tot achttien jaar

Aan de hand van verschillende praktijkverhalen en video’s gaan kinderarts Govert Brinkhorst en jeugdarts Florianne Bien in op bovengenoemde vragen. Ook komt de gang van zaken tijdens de groepsvaccinaties en het onderwerp prikangst aan de orde. Tijdens de bijeenkomst kunnen er online vragen worden gesteld via de chat. Aanmelden kan via de QR-code:

 

 

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×