Getuigen uitgenodigd voor de verhoren van de onderzoekscommissie gemeente Bergen NH

24 mei 2024 | Gemeente Nieuws

In de gemeenteraad van Bergen zijn begin 2023 twijfels ontstaan over de zorgvuldigheid van het besluitvormingsproces binnen de gemeente. Aanleiding hiervoor was een intentieovereenkomst tussen de gemeente Bergen en Het Bijzondere Huis over de toekomstige bestemming van de locatie van de voormalige Mytylschool. De gemeenteraad is hierop een raadsonderzoek gestart. Hiermee geven we tegelijkertijd gevolg aan de afspraak die de gemeenteraad na de verkiezingen in 2022 heeft gemaakt: het verbeteren van de bestuurscultuur (zoals betere omgangsvormen), het borgen van het ordentelijk handelen van de gemeente en het nemen van verantwoordelijkheid, open en transparant, ook als er dingen niet zo goed gegaan zijn of gaan.

 

Dit onderzoek wordt door een onderzoekscommissie vanuit de raad samen met onderzoeksbureau Necker uitgevoerd. De onderzoekscommissie bestaat uit de leden M. van Kranenburg, P. van Huissteden, F. Krijtenburg, R. Oudeboon en A. Otto – van der Ende.

In het vooronderzoek zijn in de afgelopen maanden documenten onderzocht en hebben interviews plaatsgevonden.

 

Openbaarheid van het dossier

De gemeenteraad van Bergen heeft op 23 mei 2024 besloten om de stukken die aanleiding zijn voor het raadsonderzoek openbaar te maken. Na afloop van de wettelijke termijn voor het inbrengen van zienswijzen worden de stukken openbaar, in de praktijk betekent dat vanaf 8 juni 2024. Zo kan iedereen zich voordat de verhoren zullen plaatsvinden een beeld vormen van de aanleiding van het onderzoek. Mocht er een zienswijze worden ingediend tegen de opheffing van de geheimhouding, dan kan er vertraging optreden in het onderzoek.

 

Openbare verhoren

De onderzoekscommissie heeft de fase van het vooronderzoek afgerond en met instemming van de gemeenteraad besloten over te gaan tot de fase van het hoofdonderzoek. Hierin kan de commissie op grond van artikel 155c van de Gemeentewet getuigen oproepen voor een openbaar verhoor onder ede. De commissie wil hiervan gebruikmaken voor waarheidsvinding, verantwoording, verificatie en om lessen te leren. Tijdens de verhoren worden geen conclusies getrokken. Na de verhoren zal de onderzoekscommissie het onderzoeksrapport afronden en delen met de gemeenteraad.

 

De onderzoekscommissie heeft de verhoren gepland op maandag 17 juni 2024. De verhoren zullen onder ede plaatsvinden in de raadszaal van de gemeente Bergen en deze zijn openbaar.

De getuigen die opgeroepen zijn voor verhoor zijn de voormalig wethouder van de gemeente, de heer K. Valkering; de gemeentesecretaris en de heer L. Voskuil, burgemeester. De openbare verhoren starten respectievelijk om 10.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur en vinden plaats in de raadszaal van de gemeente Bergen NH, Molenweidtje 2, 1862 BC Bergen NH.

 

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×