Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

20 juni 2024 | Gemeente Nieuws

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken. De subsidie wordt beschikbaar gesteld om organisaties die dit soort feesten en evenementen organiseren te ondersteunen.

 

Jaarlijks ontvangt de gemeente verschillende subsidieaanvragen voor dorpsfeesten en evenementen. Deze feesten en evenementen versterken de leefbaarheid en sociale verbinding in kernen. Ze worden vaak al vele jaren georganiseerd, met name door vrijwilligers en gesponsord door lokale bedrijven. Steeds meer organisaties geven aan dat de inkomsten vanuit sponsoren de laatste jaren afnemen. Mede door de coronapandemie zijn de sponsorinkomsten nog verder gedaald. Voor de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen is het belangrijk dat dit soort dorpsfeesten en evenementen blijven plaatsvinden.

 

Daarom heeft het college besloten om € 30.000,- subsidie beschikbaar te stellen voor organisaties die dit soort feesten en evenementen organiseren. Organisaties die zich al eerder hebben gemeld voor 2024 kunnen voor dit jaar nog een subsidie aanvragen. Normaal gesproken moet een aanvraag ingediend zijn voor 1 september van het voorafgaande jaar. Voor 2025 moet de aanvraag uiterlijk 1 september 2024 zijn ingediend.

 

Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (welzijn en subsidies) licht toe: “We zien als gemeente hoe belangrijk dorpsfeesten en evenementen zijn voor de leefbaarheid en sociale verbinding in onze kernen. Het zou zonde zijn als deze evenementen, die vaak al jaren onderdeel zijn van onze samenleving, zouden verdwijnen. Met deze nieuwe subsidiemogelijkheden willen we de organisaties en organisatoren van dergelijke feesten en evenementen ondersteunen. Samen bouwen we daarmee aan een sterke en verbonden samenleving.”

 

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden en het indienen van aanvragen kunt u contact opnemen met Yvette Kersten, [email protected].

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×