Feestelijke opening van de vernieuwde Technitheek: Een inspirerende toekomst voor techniek bij kinderen

17 juni 2024 | Nieuws van vandaag en morgen, Welzijn

De Technitheek, een innovatief initiatief van Schoolbesturen Ronduit, ISOB en Forte Kinderopvang, heeft een complete metamorfose ondergaan. De vernieuwde locatie biedt, naast de bekende technitheek-uitleen, nu ook een inspirerend technitheek-lab. Hier kunnen zowel kinderen als volwassenen kennismaken met technische ontdek- en speelmaterialen en deelnemen aan diverse workshops om techniek nog dichter bij de jeugd te brengen.

Op 12 juni werd de Technitheek officieel geopend door Marty de Robot, die tevens geleend kan worden bij de Technitheek. Bestuurders en medewerkers van Ronduit, ISOB en Forte Kinderopvang verzamelden zich om deel te nemen aan verschillende workshops en de nieuwe faciliteiten te verkennen.

Het doel van de Technitheek is om kinderen op een toegankelijke manier in aanraking te laten komen met techniek, zowel via het onderwijs als de kinderopvang. Kinderen leren via het technische materiaal immers de skills van de toekomst. Door het gebruik van technisch materiaal leren kinderen op een speelse manier redeneren, structureren en nieuwsgierig op onderzoek uit te gaan.

De Technitheek bedient de aangesloten scholen van Ronduit, ISOB en Forte Kinderopvanglocaties in onder andere de gemeentes Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Castricum, Heiloo, Beemster en De Rijp. Dit initiatief is een grote stap voorwaarts in het bevorderen van techniekonderwijs en biedt een geweldige kans voor kinderen om spelenderwijs te leren en te ontdekken.

Voor meer informatie, bezoek www.technitheek.nl

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders

×