Feestelijke opening van de binnentuin bij de Prins Hendrik Stichting

4 juni 2024 | Egmond aan Zee, Welzijn

Op 30 mei heeft de Prins Hendrik Stichting met trots en feestelijkheden haar vernieuwde binnentuin officieel geopend. De tuin, gelegen aan de Pr. Hendrikstraat, is al jaren een geliefde plek, maar was tot voor kort slechts voor een beperkt aantal bewoners toegankelijk. Dit veranderde toen een bewoner van de gesloten afdeling Karveel het symbolische lint doorknipte, waarmee de tuin nu voor iedereen opengesteld werd.

De renovatie van de tuin werd mogelijk gemaakt door een gulle bijdrage van het fonds Vrienden van de Prins Hendrik Stichting. De tuin, met een charmante patio en gezellige zitjes onder een dak van wijnranken, vormt het nieuwe middelpunt. Bovendien is er een prachtige theekoepel, waar bewoners overdag vrij kunnen vertoeven en zelfs bij regen van de buitenlucht kunnen genieten.

De veiligheid van de bewoners blijft een prioriteit: de uitgang aan de Prins Hendrikstraat is beveiligd met een poort die alleen met een tag of sensor geopend kan worden, zodat bewoners van Karveel niet per ongeluk zonder begeleiding op straat kunnen komen.

De feestelijke opening werd opgeluisterd door een optreden van het accordeon-duo onder leiding van Ger Gravemaker, dat voor een levendige sfeer zorgde. IJsjes, drankjes en hapjes maakten de middag, ondanks het matige weer, tot een groot succes.

De openstelling van de binnentuin markeert de eerste fase van het project ‘Wonen in Vrijheid’. Dit project, onder de verantwoordelijkheid van de Zorgcirkel, streeft ernaar om uiteindelijk binnen het gebouw geen gesloten deuren meer te hebben. Hoewel dit nog enige tijd in beslag zal nemen, is de nu voor iedereen toegankelijke tuin een mooie eerste stap.

Het onderhoud van de tuin vraagt om regelmatige zorg. Daarom doen wij een oproep aan tuinliefhebbers om zich als vrijwilliger aan te melden en samen met de bewoners van de Prins Hendrik Stichting deze tuin een blijvend mooie plek te laten zijn. Bent u geïnteresseerd? Loop gerust eens binnen en meld u aan!

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders

×