Exposities Moritz Ebinger deze zomer!

8 juli 2024 | Galerie de Kapberg, Kunst & Cultuur

Galerie De Kapberg: Zomerexpositie
Kunstenaar Moritz Ebinger neemt deze zomer deel aan een bijzondere expositie in Galerie De Kapberg, een van de oudste galerieën van Nederland. De expositie opent aanstaande zondag en biedt een unieke kans om Ebinger’s nieuwste werken te bewonderen. Speciaal voor deze tentoonstelling toont hij werken die gerelateerd zijn aan de geboortekaart van zijn toekomstige kleinkind, ter gelegenheid van zijn aankomend grootvaderschap.

Ebinger exposeert samen met de kunstenaars Emo Verkerk, Marit Dik, Regula Maria Müller en Maurice van Tellingen. Hun gezamenlijke persbericht benadrukt: “Het werk van vijf kunstenaars die het gevoel kennen van het zand nog in de schoenen te hebben. Elk van hen woont of heeft gewoond bij het duingebied. Zij kennen de tocht naar en terug van het strand.”

Museum Kranenburgh: “In de rug van de zee”
Moritz Ebinger neemt deel aan de grote, meer dan een jaar durende expositie “In de rug van de zee: Honderd jaar verbeelding van het landschap in en rond Bergen” in Museum Kranenburgh te Bergen NH. Hier wordt een film van Ebinger vertoond over de strandtekeningen die hij zomers tussen Bakkum en Callantsoog in het zand heeft gekerfd. Meer informatie over dit project is te vinden op Facebook onder “Moritz Ebinger Strandmobiel” en fysiek in de museumwinkel/kunstuitleen.

Bijzondere Schilderijen in Den Helder en De Kring
Daarnaast presenteert Ebinger deze zomer twee bijzondere schilderijen op verschillende locaties. In Den Helder toont hij een werk dat draait om alles wat je kunt eten, met een speciale focus op ijs. In De Kring voegt hij met zijn schildersinstallatie het werk van twee jonge kunstenaressen bij elkaar.

Bezoek het Atelier van Moritz Ebinger
Belangstellenden zijn van harte welkom in het atelier van Moritz Ebinger, dat recentelijk is gerenoveerd. Dit is een uitgelezen moment om een kijkje te nemen in zijn creatieve werkruimte. Neem contact op voor een afspraak of klop aan op een willekeurig moment. Maar klop en bel s.v.p. hard, want Ebinger hoort het niet altijd goed. Een afspraak via mail, WhatsApp of telefoon is effectiever.

Openingstijden en Locaties

 • Galerie De Kapberg, Egmond aan den Hoef
  • Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
  • Expositieperiode: 30 juni tot en met 18 augustus
 • Museum Kranenburgh, Bergen (NH)
  • Expositie: “In de rug van de zee: 100 jaar verbeelding van het landschap in en rond Bergen”
  • Openingstijden: elke dag van 10.30 tot 17.00 uur (maandag gesloten)
  • Expositieperiode: Tot 11 mei 2025
 • Kunsthal 45, Den Helder
  • Expositie: “20 jaar De IJssalon”
  • Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
  • Expositieperiode: 21 juli tot en met 1 september

Voor meer informatie en afspraken, neem contact op met Moritz Ebinger via mail.

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×