Eva Cassidy Tribute Trio in muziekcafé Soigné

Op zondagmiddag 5 mei  komt het Eva Cassidy Tribute Trio van 16.00 tot 18.00 uur spelen in muziekcafé Soigné.

Het Eva Cassidy Tribute Trio speeld op eigen wijze en met veel bezieling de muziek die vertolkt werd door Eva Cassidy. De drie gepassioneerde muzikanten van het trio zijn Madeleine Den Nijs (zang), Martin van Zijl (akoestisch gitaar) en Robin de Lang (fretloze basgitaar). Deze drie talenten met elkaar zorgen voor een magische mix van mooie melodieuze klanken, en zijn een genot om naar te luisteren.

 

Eva Marie Cassidy (Washington2 februari 1963 – Bowie (Maryland), 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde.
Tijdens haar leven werd ze niet bekend, maar nadat ze was overleden aan de gevolgen van kanker kwam het verlate muzikale succes.[1]

Achtergrond en leven
Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van “Over the Rainbow” terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer werd gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alley in Washington op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd. Cassidy’s album Songbird is een compilatiealbum van nummers die eerder verschenen op drie albums; dit werd een groot succes in Groot-Brittannië. In 2001 werd de plaat de best verkochte van Engeland en verscheen hij ook in de Nederlandse albumlijst.

Cassidy wordt beschreven als niet bepaald elegant in haar kledingstijl, en ook haar koppigheid en standvastigheid op het selecteren van haar nummers (waaronder vooral soul, jazz en gospel) irriteerde de platenmaatschappijen mateloos. Een paar maanden na het verschijnen van haar album “Live at Blues Alley” kreeg ze in juli 1996 last van pijn in haar heup. Dit bleek een in haar botten uitgezaaide vorm van huidkanker (melanoom) te zijn. De artsen gaven haar nog maar een paar maanden te leven. Ze overleed in november van datzelfde jaar.

Het laatste lied dat ze zong, zodanig verdoofd door pijnstillers dat ze op het podium geholpen moest worden, is haar eigen interpretatie van “What a Wonderful World” van Louis Armstrong.

Haar belangrijkste muzikale invloeden kwamen uit de genres jazzbluesfolkgospel en pop. Cassidy werd ook weleens een “Shy Genius” (verlegen genie) genoemd.

 

Kortom: liefhebbers van mooie akoestisch begeleide liedjes komen op 21 april van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen.

De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

 

 

Advertentie

×