Egmondse Visserijdag

Visserijdag op 15 juni Op zaterdag 15 juni verandert Egmond aan Zee in een levendig decor voor de jaarlijkse Visserijdag. Bezoekers kunnen genieten van verhalen over de opkomst en ondergang van de lokale visserij, evenals heroïsche reddingsacties van de KNRM. Wandelend over de boulevard, het strand en het Pompplein, worden bezoekers meegenomen op een ontdekkingsreis door de geschiedenis van Egmond aan Zee.

Egmondse Visserijgeschiedenis De visserij speelde al sinds het jaar 1000 een cruciale rol in Egmond aan Zee. De vissersgemeenschap evolueerde door de eeuwen heen en ontwikkelde de iconische “bomschuit” die het Egmondse strand sierde tegen het einde van de 19e eeuw.

Heldhaftige Verhalen van de KNRM De KNRM viert dit jaar haar 200-jarig jubileum en de Visserijdag staat in het teken van hun moedige reddingsverhalen. Eén van de meest indrukwekkende verhalen is dat van het s.s. Kerkplein en de sleepboot Drente in 1935. Bezoekers kunnen deze en andere verhalen ontdekken in het Nautisch Centrum, dat op 15 juni verandert in een pop-up openluchtmuseum met demonstraties van oude ambachten.

Gezinsactiviteiten en Pomppleinpodium De Visserijdag biedt ook tal van activiteiten voor gezinnen. Kinderen kunnen deelnemen aan Oud-Hollandse spelletjes, vissen met een sleepnet en creatief bezig zijn in de knutselhoek van Gejut. Een hoogtepunt is het mega aquarium waar kinderen onder begeleiding van Jan de visserman kunnen vissen. Het Pomppleinpodium keert terug met optredens van onder andere het shantykoor De Zâalnêelden en demonstraties van klederdrachtgroepen.

Voor meer informatie en een compleet overzicht van het programma, ga je naar:
www.dorpsgenoten.info/egmondse-visserijdag.

Kom en beleef de rijke maritieme geschiedenis en de sterke verhalen van Egmond aan Zee!

Advertentie

Laat een antwoord achter

×