Egmondse wint NK paaldansen met groepsact.

4 juni 2024 | Egmond aan Zee

HET NK Aerial & Pole werd in het weekend van 1 en 2 juni gehouden in Ede. Een tweedaags Nederlands kampioenschap voor de paaldanssport en luchtacrobatiek. Elisa Jo Studio’s was aanwezig met twee solisten en twee groepen. En met succes: een groep en een solist behaalden respectievelijk eerste en de tweede plaats. Deze atleten hebben zich daarmee gekwalificeerd voor het WK in Zweden in oktober van dit jaar.

Dit jaar was er ook een nieuwe categorie op het NK, in navolging van het WK in 2023. Ook groepen mochten nu meedoen. De groep Into the Woods behaalde de eerste plaats in de categorie Artistic Pole. Vier vrouwen en twee mannen gaven een indrukwekkende performance (Roos Bouwman, Lauren Geel, Lindsay Brands, Tess Jonk, Dimitri Jongkind en Aart de Koning). Ook zij reizen in oktober af naar Zweden.

De andere deelnemers waren Jolice Metzer met de aerial hoop (elite, senior women 30+) en de groep Reflection In The River in de categorie artistic pole (Janneke Selderbeek, Charis Visser, Maud de Groot en Karin Jibaja).

Over Elisa Jo
Elisa Jo Studio’s bestaat al veertien jaar en heeft drie vestigingen in Noord-Holland: in Alkmaar, Heerhugowaard en Haarlem. Voor steeds meer mensen biedt de studio een veilige plek waar zij met veel plezier paaldansen en luchtacrobatiek beoefenen met hoepel, flying pole en silks. Nog dit jaar maakt de vestiging in Haarlem plaats voor een ruime, nieuwe studio in Overveen.

Paaldansen wordt als sport steeds serieuzer. Vanaf 2025 valt de variant voor vrouwen onder ’topsport categorie 2‘. Het World Pole & Aerial Championships (WPAC) wordt in Uppsala gehouden van 23-27 oktober.

 

Een van de deelnemers aan de groep is Lauren Geel, 22 jaar, uit Egmond aan Zee (in het midden op de bijgesloten foto, staand achter het meisje in spagaat).

 

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×