Egmondse Oudpapiergroep roept op tot actie: Verzamel papier en karton voor een duurzame samenleving

10 april 2024 | Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee

De gele elektrische karren van het oud papier zijn een vertrouwd gezicht in de straten van de Egmonden. Maar in dit digitale tijdperk staan ze voor een uitdaging. Het opgehaalde gewicht neemt af, terwijl de kosten blijven stijgen. De Egmondse Oudpapiergroep doet een dringende oproep aan alle inwoners: verzamel zoveel mogelijk papier en karton en zet het op de juiste dagen buiten. Op deze manier kunnen we blijven bijdragen aan de Egmondse samenleving.

Energiekosten en duurzaamheid

De wereld verandert snel, en ook de Egmondse Oudpapiergroep merkt dat. De gele karren, die jarenlang trouw hun rondes deden, moeten zich aanpassen aan de moderne tijd. Het gewicht van het ingezamelde papier neemt gestaag af. Naast het gewichtsprobleem zijn er ook financiële uitdagingen. De kosten voor het ophalen van oud papier blijven stijgen. Denk alleen al aan de energiekosten van de elektrische karren. Om deze kosten te dekken en tegelijkertijd een duurzame bijdrage te leveren aan de Egmondse gemeenschap, doet de Oudpapiergroep een beroep op alle inwoners.

Hoe kunt u helpen?

Het is simpel: verzamel zoveel mogelijk papier en karton. Zet het in een stevige doos buiten op de dagen dat de gele karren door uw straat rijden. Ook (golf)karton nemen we graag mee, maar zorg ervoor dat het goed platgemaakt is en redelijk handelbare afmetingen heeft. Gebundeld is eigenlijk het beste.  Dus lege dozen van nieuwe tuinmeubels niet zomaar aan straat zetten, die kunnen we helaas niet meenemen.

We zoeken vrijwilligers

De Egmondse Oudpapiergroep heeft nog een verzoek: we kunnen altijd extra vrijwilligers gebruiken. Bent u bereid om een gezellig uurtje sociaal en nuttig werk te doen? Meld u dan aan bij de secretaris van de groep, de heer Wim van Drent. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 072-5064333 of per e-mail: [email protected].

Samen kunnen we blijven bijdragen aan een duurzame en leefbare Egmondse samenleving. Laten we de gele karren weer vol laden met papier en karton en zo onze gemeenschap steunen!

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×