Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

21 mei 2024 | Egmond aan den Hoef, Evenementen, Hoever Dorpsfeest

Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

 

Zaterdag 8 juni: De Hoever Heerlijkheid

De zaterdag begint om 11.00 uur met de ambachtenmarkt in het Slotkwartier. Oude beroepen herleven en bezoekers kunnen zich verwachten aan ontmoetingen met een kwakzalver, de namen van het Slot, of zelfs een waarzegster. Op diverse locaties klinkt muziek, zijn er culinaire verleidingen en heerst er een gezellige sfeer. De historische paardentram rijdt zijn rondjes, terwijl kinderen zich vermaken met activiteiten en rondleidingen. Kunst- en historieroutes voeren bezoekers langs de re-enactment groep op de Slotruïne, waar ze het Egmond aan den Hoef van eeuwen geleden kunnen beleven. Om 17.00 uur vindt een kunstveiling plaats met werken van lokale kunstenaars, gevolgd door een gezellig dorpsdiner om 18.00 uur. De avond wordt actief afgesloten met de Hoeverdorps Pubquiz in de Hanswijk om 20.30 uur. Voor meer informatie en inschrijvingen voor het Hoever Dorpsdiner, bezoek www.hoeverdorpsfeest.nl/zaterdag.

 

Zondag 9 juni: De jaarmarkt

Op zondag staat de traditionele jaarmarkt centraal. Meer dan 120 kramen slingeren door de oude kern van Egmond aan den Hoef. Handelaren bieden vanaf 09.00 uur een gevarieerd aanbod aan producten en lekkernijen. Naast de markt zijn er kinderactiviteiten, verzorgd door onder andere de scouting. Ook de re-enactment groep is aanwezig. Op de Hoever Oldtimer Meeting kunnen bezoekers prachtige klassieke auto’s bewonderen. Het plein bruist van muziek met een gevarieerd programma voor jong en oud. De volledige line-up van het podiumprogramma is te vinden op onze website. Voor het volledige zondagprogramma, ga naar www.hoeverdorpsfeest.nl/zondag.

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders

×