digitale zaken tijdens spreekuur in PostaanZee

11 maart 2024 | Egmond aan Zee, Iedereen doet mee, PostaanZee, Welzijn

Iedereen doet mee in de Egmonden
Ook de bibliotheek neemt deel aan het Platform van de Egmonden en maakt het daardoor mede mogelijk om te zorgen, dat in alle Egmonden wordt samengewerkt met vooral de Dorpshuizen. En ook de bibliotheek werkt met veel plezier met vrijwilligers. De oproep, die het Museum twee weken geleden deed, heeft 10 belangstellenden voor vrijwilligerwerk opgeleverd!!

 

 

tel je vragen over digitale zaken tijdens spreekuur in PostaanZee

Elke dinsdag van 14.30 – 16.30 uur is er een Vragen over…? spreekuur in het ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond. Hier kun je terecht voor gratis hulp bij al je vragen over taal, digitale overheid, geldzaken, computer of smartphone. Een medewerker van de bibliotheek zit daar voor je klaar en kijkt samen met je naar je vraag.

Het spreekuur is laagdrempelig, het is gratis en je hoeft geen afspraak te maken. Je kunt zo binnenlopen met je vraag. Uiteraard is er ruimte voor een kopje koffie of thee en zijn er naast de bibliotheekmedewerker ook één of meerdere vrijwilligers aanwezig. Zo ontstaat er al snel een goede sfeer, waarin het gevoel dat je niet de enige bent die vragen heeft over digitale zaken zal overheersen.

Wil je bijvoorbeeld leren mailen via je telefoon, dan leert de medewerker van de bibliotheek je hoe je dit voortaan zelf kunt doen. Lukt het zelf toch niet, dan kom je gewoon opnieuw. Je kunt altijd langskomen met je vragen. Vragen die veel gesteld worden tijdens het Vragen over..? spreekuur zijn bijvoorbeeld vragen over hoe je Whatsapp kunt gebruiken op je smartphone, maar ook hoe je veilig op internet kan, vragen over formulieren, hoe je je rijbewijs kan verlengen, hoe je een Digid aanvraagt, hoe je Teams kunt gebruiken om te videobellen.

‘We helpen mensen om zelfredzamer en minder afhankelijk te worden. We gaan naast je zitten en laten je zien waar je op kunt klikken of hoe je iets kunt aanpakken’, aldus Sam Faber van Bibliotheek Kennemerwaard, die veel mensen heeft geholpen bij de Vragen over..? spreekuren op allerlei locaties. Een klant van het spreekuur zei laatst: ‘Ik had niet verwacht dat ik zo uitgebreid geholpen zou worden.’

Heb je een vraag of een probleem waar je niet uitkomt, of is er iets dat je graag zou willen kunnen of willen leren? Loop eens binnen bij het Vragen over…? spreekuur! Elke dinsdag van 14.30 – 16.30 uur in ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond. Of kijk op onze website voor onze andere spreekuren in verschillende gemeentes bknw.nl

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×