Dave van Kuilenburg pakt het slimmer aan

12 april 2024 | KP Biking, Sport

Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond in Akersloot de winst in de tweede rit van de kwartaalreeks om de OIT mountainbike cup in de wacht gesleept. Waar het gebruikelijk was, dat Ron Boendermaker er na de start op Sportpark de Cloppenburch er als een haas vandoor ging, stak Dave van Kuilenburg er dit keer een stokje voor. Met een pikstart wist Van Kuilenburg de koppositie voor zich af te dwingen, waar Boendermaker niets anders restte zich daar naar te voegen en in diens wiel te volgen. De met meer techniek begaafde Van Kuilenburg wist zodoende zijn wil op te leggen aan de woest rijdende volger. In de voorbije tijd werd al eens gevreesd voor een confrontatie met een obstakel en zo geschiedde het deze keer. Al vrij snel na het begin krulde Boendermaker zich, door zijn gedrevenheid, bij een opeenvolging van kombochten om een van de bomen. Naast wat beurze benen, maar een ongeschonden fiets, zou hij zijn weg, alias Van der Poel, hebben doen kunnen vervolgen, maar koos direct voor het opladen achterop zijn auto en keerde huiswaarts. Hierna kon Dave van Kuilenburg, zonder noemenswaardige druk van achter, zijn koers later zegevierend afsluiten. Wout Bakker, Vincent Beentjes en Alwin Hes moesten verder onderling zien uit te maken hoe de verdere verdeling van de podiumplekken gingen worden. Wout Bakker reed in eerste instantie na het wegvallen van Boendermaker fier op een tweede positie, maar in het verdere verloop dreigde gevaar van een oprukkende Vincent Beentjes en de niet capitulerende Alwin Hes. Nadat Bakker in de kraag was gegrepen door Beentjes, zou het vanzelfsprekend zijn geweest als Beentjes verder de kastanjes uit het vuur zou hebben geraapt, maar koos voor een rust moment in het wiel van Bakker. Wout Bakker voelde zich hier wel content bij en kon op die manier op de technische stukken inhouden en op de snelle stroken alert blijven op een aanval van Vincent Beentjes. Daar bij Beentjes het nekkie er bijna af was, bleven deze verrassingen achterwege. Het zekere voor het onzekere nemende, plaatste Bakkertje op het laatste rechte stuk met zijn resterende adem nog een splijtende versnelling waarop Beentjes het antwoord schuldig bleef.

Uitslag:
1. Dave van Kuilenburg Heiloo

2. Wout Bakker Heiloo

3. Vincent Beentjes Castricum

4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef

5. Barry Schrama Akersloot

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Theatergroep Horizon presenteert: The Wiz – Een magische avond voor het hele gezin!

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden

Recreatiestrand Hondsbossche duinen voorlopig behouden door vooroeversuppletie.

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×