Dave van Kuilenburg meest bestand tegen hindernis

26 maart 2024 | KP Biking, Sport

Dave van Kuilenburg uit Heiloo is de beste en snelste gebleken in de op een na laatste rit in Akersloot van de kwartaalreeks om de OIT mountainbike cup op Sportpark de Cloppenburch.

Na zijn winst van vorige week, waarbij Ron Boendermaker met de nu afwezige Walter van Kuilenburg had af te rekenen en hem achter zich wist te houden, was het nu de beurt aan jongere broer Dave van Kuilenburg. In verband van wateroverlast door een gesprongen leiding bij Walter van Kuilenburg thuis, waarvan op de mountainbike parcours nooit sprake is, was hij op het laatste moment niet in staat te starten. In het altijd vloeiende parcours zat dit keer een voor allemaal te nemen hindernis.

Deze barrage kwam door een aangevangen technische aanpassing, waarvan de uitvoering nog in een geimproviseerde staat verkeerde. Op deze plek van slechts enkele meters lengte was de zwaarte en moeilijkheid iets verhoogd, hetgeen bij enkelen wat gebrom veroorzaakte. Net zoals altijd, Boendermaker heeft alleen een knopje met de stand aan/uit met niets ertussen, ging hij er als een haas vandoor met iedereen weer in verbijstering achterlatend. Ron Boendermakker steekt nooit iets op van zijn ervaringen, zoals die van vorige week, waarbij na zo een start Walter van Kuilenburg hem nog bijna inpakte na zijn inzinking halverwege. Normaliter bouw je een koers een beetje op door je medestrevers intenties te beschouwen en daarna te handelen, maar niet door als een woesteling te keer te gaan. Maar dat zit nu eenmaal niet in de aard van Boendermaker: dus meteen maar flink aan de boom schudden. Gelijk aan anders kreeg nu Dave van Kuilenburg al snel zicht op Boendermaker en wist hem, na eerst lekker even te hebben bekomen na zijn achtervolging, middels een splijtende versnelling op achterstand te zetten om een ruime winst te pakken.

Uitslag:
1. Dave van Kuilenburg Heiloo
2. Ron Boendermaker Egmond aan Zee
3. Ben Visser Egmond aan Zee
4. Wout Bakker Heiloo
5. Barry Schrama Akersloot
6. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
7. Piet Veldt Akersloot

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×