Daan Heerma van Voss met interactieve lezing uit zijn nieuwste roman ‘Geen vaarwel vandaag’ in De Schulp

19 april 2024 | Dorpshuis de Schulp, Kunst & Cultuur

De boekenclub van dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen verwelkomt woensdagavond 15 mei om 20.00 uur schrijver Daan Heerma van Voss, en nodigt iedereen die wil uit om te komen.

Daan Heerma van Voss (1986) is romanschrijver en historicus, en schrijft voor verschillende nationale kranten. Hij heeft een groot aantal boeken geschreven, onder meer over herinneringen, de liefde, angst en over de dood. Hij schreef romans, een thriller en non-fictie. Vlak na het verschijnen van zijn laatste roman ‘Geen vaarwel vandaag’, november 2023, ontving de schrijver de BNG Bank Literatuurprijs 2023. Uit het juryrapport: Zijn laatste roman over een gezin in rouw is geïnspireerd op het overlijden van zijn eigen vader. In deze scherp gecomponeerde roman laat hij zien hoe drie kinderen uit hetzelfde gezin de dood van hun vader op heel uiteenlopende wijze beleven. De jury was onder de indruk van de wijze waarop deze roman van onze laureaat de nodige levensvragen oproept. En we waren diep ontroerd door Geen vaarwel vandaag van Daan Heerma van Voss. De nationale pers ontving de roman onverdeeld positief.

Ieder die wil kan woensdag 15 mei om 20.00 uur de interactieve lezing van de schrijver bijwonen. Na een toelichting op het ontstaan van het boek leest Heerma van Voss een deel voor en beantwoordt hij vragen. De toegang is gratis en het boek kan die avond ter plekke worden gekocht. Ook voorafgaand aan de lezing is het boek in De Schulp te verkrijgen. Na deze avond zal de boekenclub van De Schulp de roman als onderwerp nemen.

Tevoren aanmelden is wel zo fijn, via [email protected]
Meer informatie op www.deschulp.nl en facebook.

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×