“Bijzondere buitenlandse belevenissen” van Nico de Boer

8 juli 2024 | boeken en lezen, Egmond aan Zee

In zijn nieuwste boek, “Bijzondere buitenlandse belevenissen” neemt Nico de Boer ons mee op een avontuurlijke reis door veertig verhalen over sportvissen, mensen en natuur. Als ervaren sportvisser heeft hij op de mooiste plekken ter wereld gevist en deelt hij zijn passie met de lezers.

Dit boek biedt niet alleen vissers, maar ook niet-vissers een kijkje in de wereld van het sportvissen. De verhalen variëren van vliegvissen op bonefish in exotische oorden zoals de Bahamas, Cuba, BVI en Nieuw-Caledonië tot zalmvissen in Canada, Noorwegen, IJsland en forelvissen in Nieuw-Zeeland, Rusland, Chili, Argentinië en Groenland. Ook zeebaarsvissen in Portugal en Ierland en zeevissen in Mauritanië, Guernsey, Florida en Zuid-Afrika komen aan bod. Het extra verhaal over recordsnoeken speelt zich af in Nederland, als eerbetoon aan zijn vader die hem de liefde voor vissen bijbracht.

Nico de Boer staat bekend als een pionier op het gebied van hengelsporttoerisme. Met ruim driehonderd verhalen in binnen- en buitenlandse tijdschriften en betrokkenheid bij vijfenzeventig boeken als uitgever, redacteur en fotograaf, heeft hij zijn sporen verdiend. Zijn recente publicaties verschenen in Dé Roofvis en Zeehengelsport, en internationaal schreef hij in het Engels over zalm- en zeeforelvissen voor Chasing Silver Magazine. Nico ontving eerder de Hengelsport Promotieprijs en werd bekroond met journalistieke prijzen van het Verkeersbureau van België en Portugal.

Boekgegevens:

  • Titel: Bijzondere buitenlandse belevenissen – 40 verhalen over avontuur, sportvissen, mensen en natuur
  • Auteur: Nico de Boer
  • Verschijningsdatum: 28 juni 2024
  • ISBN: 9789465096650
  • Prijs: €21,99 (incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België)
  • Uitvoering: Paperback
  • Aantal pagina’s: 190

Timmerdorp Egmond Binnen gaat maandag 22 juli van start

Aanstaande maandag 22 juli begint het Timmerdorp in Egmond Binnen voor de 46e keer. Het geliefde evenement duurt tot en met donderdag 25 juli 2024....

Bodycams worden onderdeel van standaarduitrusting boa’s

Bodycams worden vanaf vrijdag 12 juli onderdeel van de standaarduitrusting van boa’s in de gemeente Bergen. Bodycams zijn kleine camera’s die aan de kleding van de boa’s worden bevestigd.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef gaat maandag 22 juli van start!

Ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef! Van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zullen kinderen aan de slag gaan met het thema “De Boerderij.”

“Op Vleugels van de Hoop” in de Slotkapel

Op zondag 21 juli vindt in de Slotkapel de tweede avond plaats van de serie “Het luchtig Slot” 2024. Deze avond staat in het teken van een prachtige combinatie van poëzie en muziek, met als thema “Op Vleugels van de Hoop.”

Inschrijving voor de Fjoertoer Egmond 2024 is geopend!

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit jaar brengen we tijdens de koude wintermaanden de zomer naar de Egmonden en Heiloo met ons feestelijke thema: Fjoertoer Fiësta!

Reünie tijdens Jubileumconcert Muziekvereniging Lamoraal van Egmont

Muziekvereniging Lamoraal van Egmont viert dit jaar haar 120-jarig jubileum! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het orkest een reünie tijdens het jubileumconcert op 16 november. Alle oud-leden en voormalige muzikanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid.

Laatste kijkje achter de schermen bij Slotkwartier op 17 juli

De restauratiewerkzaamheden van het Slotkwartier zitten er bijna op. Daarom organiseert de gemeente Bergen voor de laatste keer een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 op 17 juli.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Vriendengroep bouwt Zomerfestival Egmond verder uit

Na twee succesvolle edities kijken de inwoners van Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Kevin Beers, een van de organisatoren, deelt enthousiast: “De weersvoorspellingen zijn erg goed, en we zijn er helemaal klaar voor. Bovendien hebben we wat leuke nieuwe toevoegingen in petto.”

Lokale adverteerders
×