Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

19 mei 2024 | Egmond aan den Hoef, Evenementen, Kunst & Cultuur, Slotkapel Egmond

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

De Slotkapel, gelegen in Egmond aan den Hoef, heeft voor de familie Wittebrood een speciale betekenis. Jaren geleden speelden zij al in deze kapel met het kamerorkest van de fanfare Lamoraal van Egmont onder leiding van dirigent Frans Alleman. De prachtige akoestiek van de kapel liet de arrangementen van Mozart, Chopin en Beethoven schitteren.

Ditmaal zetten de ‘Wittebroden’ deze traditie voort. Het concert is een benefietevenement, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het onderhoudsfonds van de Slotkapel. De toegangsprijs bedraagt €15 per kaart, inclusief één consumptie.

Kaarten kunnen besteld worden via het aanmeldingsformulier (vóór 24 mei) of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Telefonisch bestellen kan ook via 072-5065973.

Het programma belooft een uitzonderlijke bezetting. Voor de pauze treedt het koperkwintet op, bestaande uit vader Martin, moeder José, zoon Jelle, dochter Maaike en zoon Okke. Dit gezelschap wordt aangevuld met Zenzi, de altsaxofoon spelende schoondochter en moeder van Duux Wittebrood.

Na de pauze kunt u genieten van een gevarieerd ensemble met koperblazers, houtblazers, percussie, zang, (bas)gitaar en toetsen. Het repertoire omvat muziek van Tielman Susato, Dukas, Temptations, Stevie Wonder, Abba, Freddy Mercury, Toto, Dire Straits, Phil Collins en Lady Gaga.

De repetities zijn in volle gang, en we kijken uit naar een prachtig gevulde Slotkapel tijdens dit bijzondere concert.

Komt allen en laat u betoveren door de muzikale klanken van de ‘Wittebroden’!

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin
Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte.

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders

×