Aan tafel met… Christine van Kennemer Wonen over koersplan Torenduin

11 juni 2024 | Aan tafel met . . ., Egmond aan Zee, Nieuwsbrief, PostaanZee

Aan tafel met…
Aan tafel met… geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in PostaanZee biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen.

Als je zelf eens een Aan tafel met… wilt verzorgen kunt je je aanmelden bij de medewerker van de bibliotheek.

Op donderdag 13 juni organiseert Kennemer Wonen een informatieve bijeenkomst onder de titel “Aan tafel met… Koersplan Kennemer Wonen”. Christine van Kennemer Wonen zal vanaf 13.30 uur bij Postaanzee aanwezig zijn om te vertellen over de plannen voor de Torenduinzaal als nieuwe ontmoetingsruimte. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek, vragen te stellen en mee te denken over de invulling van deze ruimte.

Je ergens thuis voelen

Het gevoel van ‘je ergens thuis voelen’ omvat meer dan een dak boven je hoofd. Met de toenemende vergrijzing willen we ervoor zorgen dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat diverse kwetsbare bewoners zich veilig en thuis voelen in hun huurwoning. Kennemer Wonen zet zich in voor schone en veilige buurten, pakt overlast en woonfraude aan, en streeft naar een goede aanspreekbaarheid voor alle huurders. Door ontmoetingen te stimuleren en actief in gesprek te gaan met huurders, willen we onze onderlinge band versterken en samen leren en groeien.

Ontmoetingsruimte Torenduin

Na het succes van de ontmoetingsruimte in de Biesboschstraat in Alkmaar, heeft Kennemer Wonen in goed overleg met de Vereniging van Eigenaren van de Zeeweg de ontmoetingsruimte Torenduin gekocht van Woonzorg Nederland. Dit jaar willen we hier voorzichtig starten met activiteiten, zoals een wekelijks koffie-uurtje. Deze activiteiten zullen in samenwerking met Postaanzee worden afgestemd, om elkaar optimaal aan te vullen. Samen met bestaande en nieuwe vrijwilligers willen we een plek creëren waar senioren elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Stichting Welzijn en het klantinformatiecentrum van Kennemer Wonen zullen hier ook spreekuren houden.

Heeft u ideeën over de invulling van de ontmoetingsruimte Torenduin of bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust langs op donderdag 13 juni om 13:30 uur bij Postaanzee. We kijken ernaar uit om samen met u in gesprek te gaan en uw input te horen.

VV Egmond – Akkoord financiering en uitvoering

Op raadsvergadering van 20 juni is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de financiering en uitvoering van het sportcomplex aan de Hogedijk in Egmond Binnen.

Gemeentenieuws – Nieuwe subsidiemogelijkheden voor dorpsfeesten en -evenementen

Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar voor dorpsfeesten en evenementen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de kernen versterken.

Buitenexpositie Niek Zentveld op de Duinweg in Egmond Binnen

Met groot genoegen kondigen wij een bijzondere buitenexpositie aan, georganiseerd door de 89-jarige Niek Zentveld.
Deze expositie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de Duinweg in Egmond Binnen.  

Vocalgroup Erato Egmond zingt voor Kinderzomerkamp Schoorl

Op zondagmiddag 23 juni 2024 verzorgt vocal group Erato Egmond een zomerconcert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: Kinderzomerkamp Schoorl.

Rapport raadsonderzoek gemeente Bergen deze zomer gereed

De onderzoekscommissie van de gemeenteraad van Bergen heeft afgelopen maandag drie getuigen gehoord in openbare zittingen.

GEMEENTERAAD MAAKT STUKKEN OPENBAAR

De gemeenteraad heeft de geheimhouding opgeheven op stukken die de aanleiding waren voor het raadsonderzoek in Bergen. Uit de nu gepubliceerde stukken.

Ander nieuws uit de drie Egmonden

Jeugdviswedstrijd  in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

Jeugdviswedstrijd in Egmond aan den Hoef wordt uitgebreid met speciale dameswedstrijd en prijsvraag

De jaarlijkse Jeugdviswedstrijd bij de Slotgracht in Egmond aan den Hoef breidt dit jaar uit met een speciale dames viswedstrijd en een spannende prijsvraag. Dit evenement, mede georganiseerd door Ramon Ooms, vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni en biedt jonge vissers de kans om hun talent te tonen en plezier te beleven aan het vissen.

Lokale adverteerders
×